• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.06.2022

17:05

OGLASIO SE PATRIJARH PORFIRIJE! Razočaran zbog malog broja đaka koji pohađa veronauku, imao da poruči samo jedno

www.spc.rs

Društvo

OGLASIO SE PATRIJARH PORFIRIJE! Razočaran zbog malog broja đaka koji pohađa veronauku, imao da poruči samo jedno

Podeli vest

Patrijarh srpski Porfirije, putem društvenih mreža oglasio se zbog, kako kaže, svesnog obeshrabrivanja i sprečavanja učenika i roditelja da se opredele za versku nastavu

Naime, na zvaničnom instagram nalogu Njegove Svetosti, patrijarha srpskog Porfirija, objavljeno je da je razočaran informacijom da, kako se navodi, direktori više osnovnih i srednjih škola u Srbiji "svesno obeshrabruju čak i sprečavaju učenike i roditelje da se opredele za versku nastavu".

- Veoma sam razočaran informacijom da direktori više osnovnih i srednjih škola u Srbiji svesno obeshrabruju, čak bih rekao, sprečavaju učenike i roditelje da se opredele za Versku nastavu - poručio je patrijarh preko Instagrama i dodao:

- Posavetovaću se sa braćom arhijerejima i predstavnicima drugih Crkava i verskih zajednica o tome da li da javno objavimo njihova imena i imena škola koje na taj način diskriminišu sopstvene učenike. U svakom slučaju ćemo uputiti zvanično reagovanje i nadležnim državnim organima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kiki

pre 1 godinu

Nije ni čudo ko je navodno patrijarh,i kakvu crkvu pravi sa žvalavom sotonom

Petar Popara Crni

pre 1 godinu

Ti mladi ne idu na veronauk I u crkvu jer nemaju vremena za boga oni idu u SNS akademiju mladih i buducih samozvanih SNS "lidera" I veruju u svojeg "boga" AV.

Pera

pre 1 godinu

samo ti nastavi da unistavas Srpsku Pravoslavnu Crkvu ..

Igor

pre 1 godinu

Popovima je mesto u crkvi ne u školi. Srbija je sekularna država i ne može nikakva veronauka u školi sa se uči. Ko hoće neka vodi dete u crkvu.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija