• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.07.2022

16:07

Katastar je poslednji bedem od koruptivnih radnji na tržištu nepokretnosti

rgz.gov.rs

Društvo

Katastar je poslednji bedem od koruptivnih radnji na tržištu nepokretnosti

Podeli vest

Povodom obraćanja javnosti nereprezentativnih i lažnih sindikata u RGZ-u: JOS, Nezavisnost i ASNS, u kojima podižu paniku i stvaraju atmosferu pravne nesigurnosti, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da je protiv istih pokrenuto više krivičnih postupaka, a dva su pred sudom

Navedeni lažni sindikati nastupaju sa ciljem omogućavanja nelegalnog profita za interesne grupe i pojedince.

Podsećamo da je jedini reprezentativni sindikat koji zastupa interese zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu Geosindikat.

Republički geodetski zavod je striktno formalna institucija koja predstavlja poslednji bedem odbrane od eventualnih prevarnih radnji na tržištu nepokretnosti. U interesu građana Srbije je da se komunikacija sa katastrom obavlja isključivo u pisanoj formi sa ciljem postizanja transparentnosti i sprečavanja mogućnosti da upadnu u mrežu koruptivnih aktivnosti interesnih grupa i pojedinaca koji profitiraju pod plaštom navodnih veza u katastru.

Republički geodetski zavod naglašava da u delokurugu svog rada nema savetodavnu funkciju niti pružanje konsultantskih usluga, s toga je insistiranje na sastancima sa službenicima katastra vid pritiska na instituciju sa ciljem da se utiče na ishod rešavanja predmeta i ostvari dobijanje privilegije prekorednog rešavanja zahteva.

RGZ je obezbedio 28 besplatnih aplikativnih servisa za građane Srbije i 23 servisa za državne organe, što je najviše od svih državnih institucija. Ukupno 51 digitalni servis RGZ-a i digitalna platforma GeoSrbija omogućavaju da građani i privreda Srbije efikasno funkcionišu.

Nakon računarske sabotaže infrastrukture geoprostornih podataka u RGZ-u, postupak uspostavljanja funkcionalnosti sistema protiče se u skladu sa planiranim aktivnostima i stanje je stabilno. Sa današnjim danom u funkciji je 108 od 164 službe za katastar nepokretnosti. Prema planu aktivnosti sve katastarske službe biće puštene u rad do kraja nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17