• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

10.07.2022

15:56

JADRANSKO, JONSKO, EGEJSKO ILI CRVENO? Ako volite toplo more, onda je OVO ZA VAS!

Informer

Društvo

JADRANSKO, JONSKO, EGEJSKO ILI CRVENO? Ako volite toplo more, onda je OVO ZA VAS!

Podeli vest

Pre dva dana, zabeležena je rekordna temperatura Jadranskog mora kod Mljeta u Hrvatskoj, sa čak 30 stepeni Celzijusa

Kada se radi o temperaturi mora duž obala Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Italije, očekuje se da temperatura tokom jula bude između 24.2C, koliko se očekuje duž hrvatske obale, sve do 25.7C, koliko će iznositi na obalama Italije.

Temperatura oko 25C biće prisutna i na crnogorskom delu obale. Na delu koji pripada BiH očekuje se nešto više od 25C, dok je za Sloveniju, prema predikciji, rezervisana nešto niža temperatura od 24.6 stepeni celzijusa.

Foto: Informer

Toplo more na Jadranu

Na ostrvima je voda nešto hladnija

Državljani Srbije, koji se nađu na obalama Jonskog i Egejskog mora, tokom boravka u Grčkoj, Turskoj, Albaniji ili Crnoj Gori, sudeći prema predikcijama, uživaće u popularnim letovalištima.

Gornja granica kada se radi o toplini Jonskog mora, iznosi 28C Celzijusa, dok najniža zabeležena temperatura mora iznosi 22C.

Oni koji spas od letnje vreline otraže na obalama Grčke, Albanije i Italije, tokom boravka na Jonskom moru, tokom jula meseca mogu da računaju na prijatnu temperaturu koja će ići i do 27.7 stepeni, dok će donja temperaturna granica biti oko 20C Celzijusa.

Prosečna temperatura Egeja, tokom jula meseca, ide od 24.2C Celzijusa sve do 27.9 Celzijusa.

Tradicionalno, veliki broj Srba, koji letuje u Grčkoj i Turskoj, letnje dane provodi na obalama Egejskog mora, bilo da se odlučuju za kopno ili neko od ostrva.

Prema predikcijama temperatura tokom jula meseca, kretaće se između 21.2C i 26.9C Celzijusa, što je karakteristično za ovo doba godine.

U zavisnosti na kojem delu, počevši od Tunisa, preko Španije, Francuske rivijere i ostrva na kojima se nađu, turisti iz Srbije, uživaće u čarima Sredozemnog mora, čija će temperatura, u zavisnosti od zemlje u kojoj boravite, tokom jula meseca, ići od 24.1C do 28.1C Celzijusa.

Foto: Informer

Egipat je za ljubitelje visokih temperatura

Turisti iz Srbije, koji se nađu na plažama Saudijske Arabije, Egipta, Izraela, Jordana i Jemena, na nekoj od mesta na Crvenom moru, uživaće u čarima Crvenog mora, čija se temperatura tokom jula, kreće između 27.8C i 31.8C.

Prema predikcijama, u Egiptu se očekuje temperatura između 27.8C i 28.5C, dok će more biti najtoplije na obalama Saudiijske Arabije i Jemena, gde se očekuje da će biti 30.2C Celzijusa, odnosno, 31.8C Celzijusa.

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje
Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje

Zoran Srećković penzionisani policajac koji je 5. oktobra 2000. godine bio u policijskoj stanici u Ulici Majke Jevrosime kada je ona napadnuta, kaže da su političari sa navijačima upali i odneli oružje, koje nikada nije vraćeno i ne zna se gde je završilo i da su pojedinci zbog toga dobili nagrade za unapređenje demokratije, a on se pita: "Kojoj su demokratiji oni doprineli tog 5. oktobra?!"

05.10.2024

11:41

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija