• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2022

09:37

Biće i 5.000 zaraženih! Broj inficiranih je veći nego što je zvanično zabeleženo!

Društvo

Biće i 5.000 zaraženih! Broj inficiranih je veći nego što je zvanično zabeleženo!

Podeli vest

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je danas da trenutno u Srbiji cirkuliše više varijanti korona virusa i da svi zajedno doprinose zaražavanju, i naglasio da bi bilo dobro da maske nosi oni koji imaju simptome


Tiodrović za Blic navodi da je reč o varijantama BA2, BA4, BA.5, a da se u Evropi već pojavila i varijanta BA 2.75 odnosno kentaur, koji će, može se očekivati, uskoro stići i u Srbiju.

"Verovatno ćemo doći i do 5.000 zaraženih po danu, ali je broj inficiranih veći nego što je zvanično zabeleženo", rekao je on.

Epidemiolog je dodao da su simptomi blaži, da ih neki i nemaju pa se ne testiraju i da zato kaže da ima sigurino više zaraženih.


Podseća da su maske ostale kao preporuka i bilo bi dobro da ih nose oni koji imaju simptome ili su doputovali ili imaju kontakt sa rizičnim osobama.

Kaže da u bolnicma dominiraju stariji ljudi, kao i nevakcinisani.

Navodi da ipak nema mesta za paniku ali ima za oprez.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Samo nezaposleni da sire zarazu i nikad je necete zaustaviti .. odakle nezaposlenima 9000 da plate pcr testiranje? Pa jos ostala testiranja posle toga .. dimer, spajk itd ..

Marina

pre 1 godinu

Naravno da je veci, pun prevoz slinavih i onih sto kaslju a nisu stavili masku. Takav smo narod da ne cuvamo ni sebe a kamo li da imamo obzira prema drugima.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija