• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

04.08.2022

07:00

GRCI PLJAČKAJU SRBE U MARKETIMA! Dve kile krompira naplatili čak 64 evra!

printscreen

Društvo

GRCI PLJAČKAJU SRBE U MARKETIMA! Dve kile krompira naplatili čak 64 evra!

Podeli vest

Trgovci potkradaju tako što isti proizvod naplaćuju više puta. Otvorite četvore oči i pregledajte svaki račun, savetuju stručnjaci

Grci sve češće potkradaju Srbe u marketima naplaćujući im isti proizvod više puta!
Na ovu prevaru upozorio je na društvenim mrežama turista Vasko V. iz Kragujevca. Njemu su u jednom velikom lancu marketa na Sitoniji na severu Grčke dva kilograma krompira naplatili čak 64 evra!

"Kupio sam dva kilograma krompira i umesto 0,98 centi, kolika je cena za toliko krompira, naplatili su mi 63,7 evra! Po toj računici, kao da sam kupio čak 130 kilograma krompira?! Zato otvorite četvore oči i pregledajte svaki račun... Kada sam video na računu šta je problem, otišao sam do prodavnice i žalio se. Ali čim su videli da sam stranac, turista, račun mi nisu ni pogledali, pare nisu hteli da vrate", napisao je ovaj Kragujevčanin.
Oprez

Varanje preko fiskalnih računa tipičan je primer nepoštene poslovne prakse
Goran Papović, NOPS

 

 

Perfidna krađa

Nakon ove objave usledila je lavina komentara naših turista koji letuju ove godine u grčkim letovalištima i koji su takođe prevareni prilikom kupovine u velikim marketima.
"Meni su umesto dva kefira naplatili 60 komada... Kupila sam kotur kačkavalja, a kada sam stigla u smeštaj, videla sam da su mi naplatili deset koturova, pa je umesto pet evra ispalo 50 evra... Meni su uzeli 20 evra više prilikom kupovine jer su mi kucali ceo transportni paket vode umesto jedne flaše...", samo su neke od poruka koje su ostavljali naši turisti u Grčkoj na Fejsbuku.

Foto: Informer

Žalio se

Kada sam video na računu šta je problem, otišao sam do prodavnice i žalio se, ali ništa nije vredelo
Vasko V.


Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović apeluje na naše turiste da budu oprezni prilikom kupovine, pošto su ovakve obmane Grka kao 'dobar dan' svakog leta!
- Ništa novo i, nažalost, nisam iznenađen. Letnja sezona je idealna da se potkradaju turisti i da se ostvaruje profit na ovaj način. Pogotovo kod Grka. Imaju slab promet, pa hoće da spasu sezonu i na sve načine pokušavaju da zarade što više. Čak i potkradajući potrošače. Varanje preko fiskalnih računa tipičan je primer nepoštene poslovne prakse. Morate detaljno da proverite svaku stavku računa odmah nakon kupovine. A to na moru retko ko radi - kaže Papović i napominje:
- Kada odu na letovanje, naši ljudi u Grčkoj uglavnom iznajmljuju apartmane ili kuće i kupuju hranu u marketima. Tada praktikuju da nakon dolaska odu u veliku kupovinu i nabave sve što im treba od namirnica, sokova, vode... To su veliki iznosi, računi su sa mnogo stavki, pogotovo kada na more ode više porodica, pa sve zajedno pazare. I tu je caka. Grčki trgovci na to i idu. Na tolikom cehu vi nećete odmah primetiti da su vam naplatili ko zna šta dodatno i to će proći uglavnom neprimećeno. Dosta je onih koji su daleko od marketa, pa im se ne isplati da odu nazad, a drugi se vode mišlju da su u drugoj državi i da im žalba neće proći...

Budite oprezni

 

Zato predsednik NOPS apeluje na naše turiste da budu obazrivi u kupovini, da pažljivo gledaju cene, prate ekran na kasi dok se naplaćuje i odmah po kupovini provere račun!
Ukoliko bude većih problema, dodaje on, imate pravo da potražite i pomoć njihovih udruženja potrošača!
 

Lopovi upali u apartman: Odneli novac, nakit, laptop...

 

Predsednik Udruženja domova za stare Radoslav Milovanović i njegova porodica opljačkani su na poluostrvu Kasandra, na Halkidikiju! Njima su tokom noći lopovi upali u smeštaj, ukrali novac, nakit, laptop... Slučaj je prijavljen policiji, ali lopovi nisu uhvaćeni.
- Lopovi su nam upali u apartman dok smo spavali! Još ne mogu da verujem da ništa nismo čuli... - u šoku kaže Radoslav i dodaje:
- Ostavili smo vrata na balkonu otvorena na kip, da ulazi vazduh... Čim sam ustao, primetio sam da nema laptopa, jer je ostao na stolu. Potražio sam torbicu u kojoj držimo pasoše, ostale dokumente i novac. Našao sam je na terasi, i to u supruginom rancu. Očigledno su sve izneli na terasu, da ih ne bismo čuli, i uzeli sve što im odgovara. Čak su uzeli i ključ od auta i išli da vide šta ima u njemu, ali kako ništa nisu našli, uredno su vratili ključ u torbicu pored praznog novčanika. Nisu dirali kartice, mobilne telefone, čak ni tablet, jer znaju da tako policija može lako da ih locira....

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17