• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.08.2022

14:31

Vulin: 291 krivična prijava iz oblasti ekološkog kriminala!

Tanjug

Vesti

Vulin: 291 krivična prijava iz oblasti ekološkog kriminala!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, posle dabašnjeg obilaska Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine, istakao je da su predanim i angažovanim radom pripadnika ove jedinice zaštićeni mnogi prirodni resursi, biljni i životinjski svet naše zemlje i naše šume, reke


"Za četiri meseca, koliko Jedinica radi, podneta je 291 krivična prijava protiv 217 lica koja su počinila 291 krivično delo iz oblasti ekološkog kriminala, od onih koji su na crno prodavali zaštićene vrste, ubijali i zlostavljali životinje, vršili krivolov, činili šumske krađe, pa do onih koji su zagađivali naše reke, naša prirodna bogatstva", rekao je ministar Vulin posle sastanka sa načelnikom i pripadnicima Jedinice.


Naglasio je da svi oni koji uništavaju naše prirodne resurse, biljni i životinjski svet, zagađuju prirodu, svesno ili ne, vrše zločine ne samo prema nama koji smo tu, već i prema budućim generacijama koje će našu zemlju naslediti.

"Da bi smo bili vredni trajanja, da bi nas potomci sa ponosom pominjali, moramo čuvati ne samo nezavisnost i slobodu, već i vodu, zemlju, šume koje im ostavljamo", naglasio je ministar Vulin.

Najavio je da će Jedinica u narednom periodu pojačati rad i nadzor u svim delovima Srbije i upozorio da će se svi oni koji uništavaju nasleđe koje su nama ostavili naši preci, a mi treba da prenesemo svojoj deci, naći na udaru srpske policije, biti otkriveni i u skladu sa zakonom procesuirani, saopštio je MUP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)
Društvo

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)

Da bi ljudi ostali na svojim ognjištima, najvažnija je putna infrastruktura kako bi mogli normalno i dostojno živeti. Da meštani udaljenih sela na teritoriji opštine Prijepolje nisu zaborvljeni dokazao je lično predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, po čijem direktnom nalogu se asfaltira put kroz selo Osoje. Za deonicu dugačku jedan kilometar, gde živi oko sedamdesetak žitelja, država je izdvojila 10,7 miliona dinara.

16.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija