• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.R.

23.08.2022

12:53

KRAGUJEVAČKI MEDICINSKI FAKULTET JEDAN OD NAJBOLJIH NA SVETU! Na Šangajskoj listi zauzeo OVO MESTO

N.R.

Društvo

KRAGUJEVAČKI MEDICINSKI FAKULTET JEDAN OD NAJBOLJIH NA SVETU! Na Šangajskoj listi zauzeo OVO MESTO

Podeli vest

Zahvaljujući izuzetnim rezultatima Fakulteta medicinskih nauka na naučno istraživačkom polju i velikog broja objavljenih radova u prestižnim međunarodnim časopisima, Univerzitet u Kragujevcu se četvrtu godinu zaredom našao na Šangajskoj listi najprestižnijih univerziteta u svetu u oblasti kliničke medicine

Kragujevački medicinski fakultet je rangiranjem između 201. i 300. mesta svrstan u konkurenciju 500 najboljih fakulteta u svetu. Poređenja radi, Medicinski fakultet u Beogradu rangiran je, u istoj kategoriji, između 301. i 400. mesta.

Od parametara koji su relevantni za rangiranje na Šangajskoj listi, ovaj fakultet zadovoljava samo jedan, a to je broj objavljenih naučnoistraživačkih radova koji je od 2005. godine u konstantnom porastu, zahvaljjući ambicioznim i vrednim mladim ljudima koji su se opredelili za nauku. FMN je svojim internim projektima omogućio najboljim doktorandima da urade vrhunske teze i objave ih u prestižnim časopisima, a mladi istraživači angažovani su i na projektima resornog ministarstva, odnosno Fonda za nauku.

Tokom prošle godine publikovano je više od 200 naučnih radova, a s obzirom na ovogodišnju dinamiku, ta cifra će vetovatno biti premašena.

Fakultet medicinskih nauka se na Šangajskoj listi prvi put našao 2019. godine, kada je u društvu najprestužnijih bio i kragujevački PMF, i to na poziciji između 301. i 400. mesta.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aki

pre 1 godinu

I sve to od kako je prof dr Vladimir Jakovljević dekan koji je prodekane i dr.saradnike izabrao po sposobnostima i rezultatima rada a ne znog rođačkih i kumovskih veza i trange-frange kombinacija.

Zoran

pre 1 godinu

Ma to nije tačno sigurno. Mi u Kragujevcu znamo ko nas leči a možeš ih izbrojati na prste obe ruke. Statistika je jedno a stvarnost drugo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija