• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.09.2022

07:00

OTAC LOGORA JASENOVAC JE ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ! Dragoslav Bokan o uzroku svih naših stradanja!

Fotoilustracija

Društvo

OTAC LOGORA JASENOVAC JE ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ! Dragoslav Bokan o uzroku svih naših stradanja!

Podeli vest

Predsednik Instituta za nacionalnu strategiju i reditelj Dragoslav Bokan do detalja je objasnio zašto je kralj Aleksandar Karađorđević zapravo kriv za nastanak zloglasnog ustaškog logora Jasenovac

Retki su slučajevi u svetskoj istoriji da revolucija krene odozgo i da državni udar bude izvršen od vladara. Ne protiv vladara, već od strane samog vladara protiv sopstvenog naroda.

Taj jedinstveni slučaj dogodio se 1. decembra 1918. godine kada je regent Aleksandar Karađorđević novokomponovanu braću nametnutu Srbima proglasio suvlasnicima nekadašnje srpske kraljevine. Naime, u tom trenutku je Kraljevina Srbija postala jedna novokomponovana tvorevina - Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca - koja je samo čekala da se raspadne, što će joj se i dogoditi, i to u krvi i u najstrašnijem vojničkom porazu u istoriji srpskog naroda.

Jugoslavija umesto Srbije, fatalna greška

Umesto stvaranja države Srbije Aleksandar Karađorđević je stvorio zemlju Jugoslaviju, a u njoj 1939. godine banovinu Hrvatsku. Sve su banovine imale imena po rekama: Dravska, Dunavska, Zetska, ali je samo Hrvatima dopušten naziv 'Hrvatska banovina'. I upravo u toj banovini formirane su Mačekove jedinice, i prvo što su uradile bilo je da obore kip Kralja Petra Prvog oslobodioca, koji je tako oboren pune dve godine ležao na zemlji u Zagrebu. Ta preimenovana banovina Hrvatska nije ništa drugo nego Nezavisna Država Hrvatska (NDH), u kojoj će se kasnije kasapiti Srbi.

Aleksandar Karađorđević i ostala politička vrhuška toga doba je u srpsku istoriju sa Karađorđem, Stevanom Sinđelićem, Hajduk Veljkom, Markom Kraljevićem umešala Velog Jožu, Matiju Gupca i još neke čudne likove... To je bio momenat kada je Slavko Kvaternik, budući maršal (NDH), čovek koji je proglasio NDH, dobio bele orlove sa mačevima, kada je Stepinac uz pomoć regenta Aleksandra postao prvi čovek Katoličke crkve u Hrvatskoj, kada su Hrvati izbegli da plate ratnu odštetu, na koju su bili osuđeni odredbama Versajskog ugovora...

To je bio momenat kada skoro niko od hrvatskih vojnika u austrougarskoj vojsci nije kažnjen, osim dvojice ili trojice, što je više nego mizerno u odnosu na bezbroj zločina koje su počinili nad srpskim narodom u Mačvi i na drugim mestima... To je bio momenat kada su oficiri autrougarske vojske ušli u Vojsku Kraljevstva Srba, Hrvata i Slovenaca i dobili čin više, unapređenje, dok su srpski oficiri ostali na svojim činovima i bili prinuđeni da budu podređeni onima koje su porazili u Velikom ratu.

To je bio momenat kada su srpski siročići i srpski vojni invalidi, a njih je bilo oko pola miliona, ostali nezbrinuti i zavisili su od nekakve prosjačke crkavice od koje su mogli samo da prežive, dok su se sinovi austrougarskih poslovnih ljudi, njihovih političara, veleposlednika i oficira baškarili po Dedinju i Topčideru, u Beogradu, glavnom gradu ne Srbije nego neke veštačke kraljevine, pa onda neke Jugoslavije... Odjednom je jugoslovenstvo postala jedna forma koja je zamenila srpstvo, a hrvatstvo i slovenstvo je višestruko unapređeno i ojačalo.

Foto: Fotoilustracija

Kada je krenulo to popuštanje pred zahtevima Hrvata i Slovenaca, koji su ismevali srpske žrtve, Srbija je nemoćno gledala u njih ne mogavši ništa da uradi, s obzirom na to da su regent Aleksandar i njegovi savetnici, ali nažalost i veliki deo srpskih intelektualaca, bili na strani te užasne 'travestije' kojom je promenjen pol Srbiji i kojom smo mi postali neka vrsta transrodnog jugoslovenskog čudovišta. To čudovište je posle Drugog svetskog rata još više ojačalo time što smo na čelu države imali pravog pravcatog Hrvata koji je pucao na Srbe na Ceru i Kolubari i koji se otvoreno izjašnjavao protiv Srba i srpskog interesa sve do kraja, sve do svoje smrti.

Zabranio Vidovdan

Regent Aleksandar je, između ostalog, uz sva ostala ustupanja Hrvatima i Slovencima na njihovu korist a na našu štetu, rešio da žrtvuje naš najveći otadžbinski praznik, onaj koji nas je okupljao vekovima - Vidovdan! On je time želeo da im pokaže kako nije srpski nacionalista, a zapravo im je pokazao da je slab i da oni mogu da računaju na njegovo večno popuštanje i ta politika ucene je tada i počela. On je ukinuo Vidovdan kao praznik da ne bi 'omeo' to prvo bratstvo jedinstvo jezivo po nas, da bi se ono drugo Titovo bratstvo i jedinstvo, posle Jasenovca i ostalih stradanja, nadovezalo na sve ovo i vodilo nas sve dublje i dublje u razne krugove istorijskog pakla, čije posledice nažalost i dan-danas trpimo.

A nakon svega toga mi smo došli u neki vrstu 'meke vlasti', polusocijalističke, pa onda tranzicione, i tek od skoro smo se oslobodili tog živog blata i postali Srbija koja razmišlja srpski i koja veruje u svoju otadžbinu, a ne u neku nakaznu tvorevinu koja je i uzrokovala taj strašni Jasenovac.

Da, zato i kažem da je Aleksandar Karađorđević otac Jasenovca, jer da nije bilo njega, da nije bilo njegovog poteza koji je potpisao, koji je svojom voljom napravio zato što je u tome samo video dobitak za sebe i za svoju porodičnu dinastiju, nikada se logori smrti u Jasenovcu, u kojima je naš narod teško stradao, i to nekažnjeno stradao, do dana današnjeg ne bi desili!

Žrtve 20. veka

Regent Aleksandar je veštačkim ujedinjenjen Srba, Hrvata i Slovenaca uništio srpski identitet, doveo Srbiju na rub opstanka, pripremio teren za formiranje logora Jasenovac i Nezavisne Države Hrvatske, čime je srpski narod doveo u poziciju najveće žrtve čitavog 20. veka, i to na način koji ni dan-danas nije priznat u svetu, jer se Jasenovac ne pominje nigde, čak ni kada se nabrajaju veliki logori, ni kada se govori o genocidu na Balkanu.

Foto: wikipedia/pink.rs

Da nije bilo Jugoslavije, ne bi bilo ni Jasenovca, Aleksandar Jarađorđević je fatalno pogrešio

Jasenovac se sada smatra nekim novim izrazom tobože 'velikosrpske agresivne prirode i srpskog šovinizma', za razliku od mesta na kojima su stradali ubice, krvnici i dželati srpskog naroda, kao što su Blajburg i Srebrenica, i od kojih su naši neprijatelji uspeli da naprave svetski brend.

Otac svega toga, uzročnik svega toga, onaj koji je to omogućio je najveći jugoslovenski revolucionar i antisrpski jurišnik, koji je, nažalost, bio unuk kralja Nikole Petrovića i Karađorđev praunuk, Aleksandar Karađorđević.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stule

pre 1 godinu

"...što smo na čelu države imali pravog pravcatog Hrvata..." Izuzetno postujem Gospodina Bokana i kada god mogu ga slusam na raznim medijima. Sa svim napisanim se apsolutno slazem osim sa gore navedenim. Mozda ce se jednoga dana saznati ko je bio ,hrvat (namerno malo) sigurno ne. A G.Bokan bi mozda mogao da objasni zasto je himna "Hej Slovina" identicna Poljskoj himni,jer ima dosta logike da je po majci bio odande, a otac ce iz vaznih razloga ostati jos dugo u mraku istorije.

aleks

pre 1 godinu

Ала се налупетао, од самог почетка...можемо да причамо о његовој одговорности, али свкако не о кривици. Криви су они који су убијали, то свако са 3 грама мозга може да схвати. Овако испада да су усташе фини људи, али, ето, навукао их Краљ Александар на грех...не би они иначе. Стварно срамота од једног интелектуалца.

citalac

pre 1 godinu

Blago tvojoj majci nije imala pojma kakvog je genija rodila,pa covek je opisao citavu genezu sto je kulminiralo 1941. Gde si ti citao knjige iz istorije i logike? Sigurno u busu iz "Ko to tamo peva" na putu izmedju dve vukojebine.

nenad

pre 1 godinu

Kamo srece da su ga ubili u I svetskom ratu,sada bi bilo bar 3,000.000 Srba vise.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija