• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.10.2022

17:20

U FRANCUSKOJ MOŽE, SAMO U SRBIJI NE?!?

Pexels.com

Društvo

U FRANCUSKOJ MOŽE, SAMO U SRBIJI NE?!?

Podeli vest

Imeris, svetski lider u industrijskim specijalnim mineralima, u ponedeljak je najavio početak velikog rudarskog projekta u Ešasijeru, u regionu Alije u centralnom delu Francuske

Prema prvim procenama, projekat bi dostigao cilj proizvodnje od 34.000 tona litijum hidroksida godišnje za najmanje 25 godina. To bi bio jedan od najvećih projekata rudarstva litijuma u ​​Evropskoj uniji i mogao bi, kada bude potpuno operativan, opremiti litijum-jonskim baterijama ekvivalentno 700.000 električnih vozila.

Imeris završava studiju tehničkog obima kako bi se istražili različite operativne opcije i precizirali geološki i industrijski aspekti koji se odnose na ekstrakciju i metodu obrade litijuma, koji moraju ispuniti zahtevne tehničke, ekološke i ekonomske kriterijume.

Foto: Printscreen

A šta je sa Srbijom, u kojoj se takođe nalaze nalazišta litijuma?

Vest da će Francuska početi sa eksploatacijom litijuma i postati najveći izvoznik ovog skupocenog minerala u Evropskoj uniji koji će joj doneti milijarde preneo je odmah i tajkunski "Danas" koji je sve vreme svojim huškačkim tekstovima "trovao" javnost protiv iskopavanje litijuma u Srbiji.

Našu zemlju nasankali su lažni ekolozi, koji se bore protiv svega što Evropa obilato koristi. Našim lažnim ekolozima smeta razvoj Srbije, nova radna mesta, novi mostovi… Za čiji interes su sve to uradili, odgovor se sam nameće!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 1 godinu

Znaci ako Francuzi truju svoj narod moramo i mi. Da li su tehnologije iste? Da li je teren isti?

Dragi

pre 1 godinu

Ko je zaustavio eksploataciju litijuma u Srbiji? Aleksandar Vučić. Zašto? To ni doktori ne znaju.

Luka

pre 1 godinu

To su veliki neradnici koji dan ispunjavaju u destrukciji svega što Srbiji može biti od koristi i napredka

Mile

pre 1 godinu

i u Africi kopaju dijamante pa su najsiromasniji na svetu

Pera

pre 1 godinu

mala smo mi zemlja da se raskopavmo .. pijaca voda ce vredeti vise od litijuma za 10 godina ..

dera

pre 1 godinu

Država da radi svoj posao , a " opozicija " kada i ako dodje na vlast neka obustavi radove na mostovima , rudnicima ,.....Nije to nikakva opozicija , radi se o plaćenicima koji su dobili zadatak da ometaju vlast jer nije po volji - nije poslušna onako kako su njihove gazde zamislile . Šta god kreneš da radiš tog momenta su protiv , nemaju nekakav plan šta bi bilo bolje , korisnije, isplativije ,.....ne ali su protiv čak i kad ne znaju šta se planira .

Čarapan

pre 1 godinu

Eto koliko nam je Ćutao dobra doneo a koliko će tek sada kad je u skupštinu.....

Penzionerj

pre 1 godinu

Sa novom Vladom pod hitno raditi na otvaranju rudnika. Dali su huligani jači od Države?

Dragi

pre 1 godinu

U Francuskoj može, a u Srbiji ne može. Zar nije pošteno prema čitaocima i pratiocima vašeg sajta da kažete i razlog? Ali, evo da vam pomognem. Zašto u Francuskoj može eksploatacija litijuma, a u Srbiji ne može? Pa jednostavno...Francuska nema Aleksandra Vučića.

Petar

pre 1 godinu

Pa to je i bio cilj da se uguši konkurencija! Domači izdajnici i plačenici su se potrudili, da izvedu narod na ulici! Svuda može.. u Francuskoj, Nemačkoj (u okolini Frankfurta) … samo u Srbiji ne!

zemlja prokletih

pre 1 godinu

Treba pustiti ove alave štetočine iz SNS kartela da otvore rudnik litijuma, pa da vide kakvu bi nesreću doneli narodu Srbije i prokletstvo svom potomstvu. Po svetu prave natrijimske baterije (https://www.xda-developers.com/bluetti-sodium-ion-solar-generator/ ), a naši „stručnjaci" bi još uvek da koriste litijum?! Takvi stručnjaci koriste blato umesto uglja, plaćaju višo od pola milijarde evra da gledamo Šolakove klubove,itd...

Dragan

pre 1 godinu

Glavni lažov eno ga sedi u skupštini, dovlači se uličarski obučen i izigrava kilavog Radovana.

Srđan

pre 1 godinu

Mogli bi Ćutu da im pošaljemo da ih zaštiti od zagađenja

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija