• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: glaszapadnesrbije.rs

21.11.2022

13:20

OSTALA JE BEZ DINARA ZBOG JEDNE SLIKE, SADA MARIJI TREBA POMOĆ! Medijska akcija za novinarku iz Topole!

printscreen

Društvo

OSTALA JE BEZ DINARA ZBOG JEDNE SLIKE, SADA MARIJI TREBA POMOĆ! Medijska akcija za novinarku iz Topole!

Podeli vest

Čačanski portal N2 vlasnika Nanada Nešovića tužio je, zbog jedne fotografije na kojoj je Ivica Dačić, Mariju Lazarević osnivača portala TopPres iz Topole

Nešović je za duševne bolove, autorska prava i sudske troškove tražio preko 300.000 ali sudskim poravnanjem dobio je 182.000 dinara koje će ova devojka morati da mu isplati u roku od mesec dana.

- Bio je nemilosrdan, iako smo ga molile moja sestra i ja, da mi bar razloži na neke duže rate. Sve što sam zaradila ove godine uzeto mi je za jednu jedinu fotografiju i sudske troškove. Očajna sam, moraću da zatvorim medij koji sam gradila pet godina danonoćnim radom. A da ne pričam da sam od te crkavice izdržavala staru baku i bolesnu majku, sama i bez ičije pomoći - priča Marija kroz suze.

Ova topolska novinarka redak je primer časnog poslenika javne reči iako oskudeva sa opremom i novcem. Uspela je da kao dete sa sela podigne mediji koji je postao prozor u svet ne samo njenim seljanima iz Lipovca nego celoj opštini a i šire. Svakodnevno je na zadatku i nema mesta u kraju gde nije stigla. Istovremeno je glava kuće u kojoj se brine o dve stare i nemoćne osobe, majci i baki. Ali nije se predavala, komšije kažu da se radi o neverovatnoj osobi koja stiže da gaji stoku, baštu a često ćete je videti kako kao muškarac radi najteže fizičke poslove.

- Ona nam je desna ruka, pre neki dan nam je istrugala drva, a nikada ne ode da se ne javi i pita treba li šta. Divna devojka, strašno je šta su joj uradili - kaže njena prva komšinica u selu Lipovac.

Udruženje medija i medijskih radnika pokrenulo je danas akciju kako bi pomogli ovoj devojci da plati kaznu, preživi zimu i spreči zatvaranje media TopPresa (www.toppress.rs)

Predsednik udruženja Gvozden Nikolić pozvao je sve kolege, redakcije i privrednike da opredele sredstva ovom mediju ako su u mogućnosti.

- Poštovani prijatelji, pozivam Vas da zajedno pomognemo u očuvanju jednog medija i pružimo podršku Mariji Lazarević koja je neverovatnom snagom nosila jedan težak posao godinama. Na žalost pravo i pravda su dva različita pojma, Marija je sjajan primer buduće generacije novinara koji se ne libi da uđe među narod već živi sa njim. I svi oni koji se bave naplatom ,,DUŠEVNOG BOLA,, na ovaj način ne rade dobro ni sebi ni drugom. Predlažem im da svakodnevno čitaju po deset puta Njegoševu rečenicu ,,Čast i bruka žive dovjeka”.”

Račun za opstanak TopPres medija i pomoć Mariji Lazarević novinarki iz sela Lipovac je sledeći:

Marija Lazarević PR TOP-MEDIJA, Topola
broj računa: 200-3165360101897-98

Oni koji žele novac mogu uplatiti i na privatan račun:

Marija Lazarević, selo Lipovac, Topola
broj računa: 160-5300100209413-38 Banka Intesa


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija