• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

30.11.2022

10:28

OGLASILA SE NAPADNUTA PROFESORKA IZ TRSTENIKA! Ovo je rekla o kaznama za učenike koji su je maltretirali!

Printscreen

Društvo

OGLASILA SE NAPADNUTA PROFESORKA IZ TRSTENIKA! Ovo je rekla o kaznama za učenike koji su je maltretirali!

Podeli vest

Marija Stevanović profesorka Tehničke škole u Trsteniku oglasila se nakon definitivne odluke direktora ove škole o isključenju dva učenika. Ona je komentarišući kaznu za dvojicu đaka koji su je 9. decembra napali u učionici kazala da će ovakva odluka poslužiti kao primer

- Mislim da će ova odluka definitivno poslužiti kao primer - kaže Marija Stevanović, napadnuta profesorka Tehničke škole u Trsteniku, nakon definitivne odluke direktora ove škole o isključenju dva učenika.

- Verujem da će bar škola biti nešto mirnije i bezbednije mesto za školovanje naših đaka - dodaje profesorka, koja je 9. novembra u učionici bila žrtva fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja.

Osnovna želja profesorke je, kako je podelila sa "Novostima", bila da se nasilje u školama više ne događa. U teškom incidentu gde je ona bila žrtva, učenik N. Ž. (17) joj je izmakao stolicu, usled čega je ona pala na pod, dok su I. K. (17) i M. M. (18) događaj snimali mobilnim telefonima i prenosili putem društvenih mreža.

- Samo sam pitala učenika koji mi je stao iza leđa zar misli da je pristojno tako da se ponaša - posvedočila je profesorka Marija Stevanović. - Izmakao je stolicu, pala sam, a onda shvatila da se drugi učenik približio s kraja učionice i snimao. Tu je bio i treći učenik... Trebalo mi je par trenutaka da se saberem, ustanem. Sela sam na stolicu, uspela da upišem čas. Upisala sam i zabelešku da je došlo do incidenta. Kada je u ponedeljak došla inspekcija u školu, koleginica mi je ispričala da sam u elektronski dnevnik dva puta upisala čas. Zbog svega, nisam ni bila svesna...

Foto: printscreen

Profesorka Marija Stevanović

U trenutku kada se u učionici odigravalo nasilje, sin profesorke bio je na nastavi u učionici preko puta! Celo njegovo odeljenje je vidno uznemireno zbog toga što je proživela majka njihovog dobrog druga.

- Drugovi su mu poslali snimak koji je krenuo da kruži - govori potišteno profesorka. - Vaspitavam ga da bude dobar čovek, da uči, ima poštovanja. Tako radim sa svom decom...

Iste večeri profesorka se javila hitnoj pomoći.

- Kada su videli šta se dogodilo, svi su bili mišljenja da slučaj mora da se prijavi, javili su policiji i ona je došla u roku od pet minuta - svedoči profesorka.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je odluku o isključenju dvojice đaka M. M. (18) i N. Ž. (17), dok se I. K., da podsetimo, dan pre sednice Veća ispisao iz škole.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu, kome se priključila i oštećena. U prethodne dve nedelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku, Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci.

Kolektiv Tehničke škole je nedvosmisleno pružio podršku napadnutoj koleginici, smatrajući da je ona žrtva fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja. Možda jedna od najvažnijih poruka podrške stigla je od Đačkog parlamenta Tehničke škole u Trsteniku, koju pohađa 635 učenika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bothunter

pre 1 godinu

Idemo li sutra na protest da branimo čast prosvetara?

Pera

pre 1 godinu

Krajnje je vreme da se zakonodavac (Parlament) pozabavi ovom rasprostranjenom bolešću, koja se u neka davna dobra vremena kažnjavala batinama. Dvadesetipet po ledjima pa ti vidi šta ćeš dalje. Ovakve djake odmah izbaciti iz škole i onemogućiti da se bilo gde u Srbiji upišu. Kad je neko stoka (uz izvinjenje životinjama) treba da odmah snosi i posledice, bez obzira ko im tata ili mama. Uzgred kad se sin ovako ponaša, to je pokupio još od kuće. Nije valjda da je došlo vreme da će učenici vaspitavati nastavnike ????? Koji maloletnici, koji bakrači???? Ako je dovoljno star da napravi štetu, onda je dovoljno star i da bude primerno kažnjen, bez obzira dali ima 13 ili 17 godina.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59