• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

05.12.2022

07:00

POLICIJA NEĆE KAŽNJAVATI, ALI OBAVEZNO KUPITE POLISU! UPOZORENJE! Ako niste osigurani, a desi se nesreća, platićete ogromnu odštetu!

Insajder/Novak Đurović

Društvo

POLICIJA NEĆE KAŽNJAVATI, ALI OBAVEZNO KUPITE POLISU! UPOZORENJE! Ako niste osigurani, a desi se nesreća, platićete ogromnu odštetu!

Podeli vest

Vlasnici automobila kojima ovih dana ističe registracija vozila, a koji zbog pada sistema MUP-a ne mogu da obave registraciju neće biti kažnjavani. Ipak, stručnjaci apeluju na vozače da kupe novu polisu osiguranja. U suprotnom, ako im se desi neka nesreća, neće biti osigurani i moraće da plate punu cenu štete.

Da građane koji iz navedenih razloga nisu uspeli da produže registraciju svojih vozila saobraćajna policija neće sankcionisati, potvrdio je i pukovnik Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije.

- MUP i sve stručne službe rade na otklanjanju novonastalog kvara i očekujemo brzo rešavanje problema - rekao je Lakićević.

Ipak, Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja navodi da, iako policija neće kažnjavati ljude kojima kola nisu registrovana, ipak moraju da budu na oprezu, i apelovao na vozače da se ponašaju odgovorno i kupe polisu osiguranja.

- Ako je nekome istekla registracija pre nekoliko dana, ili ističe danas ili sutra, jedino što će tim ljudima biti na umu jeste da mogu slobodno da voze i da ih policija neće kazniti iako im je registracija istekla. Ipak, ako se desi saobraćajna nesreća, oni neće biti osigurani i moraće da plate punu cenu štete - upozorava Okanović.

On dodaje da je polisa osiguranja jedan od obaveznih dokumenata koje vozači moraju da predaju policiji pri registraciji vozila.

- Ovo je ozbiljno upozorenje! Kupite polisu osiguranja da, ako vam se dogodi saobraćajna nesreća, budete osigurani kako ne biste plaćali stravično visoke odštete, koje idu i do nekoliko stotina hiljada evra - zaključuje Okanović.

Od 1. decembra su počele da važe nove cene

Podsetimo, od 1. decembra su počele da važe nove cene registracije putničkih vozila. U pitanju je usklađivanje novih taksa koje će biti više za 90 do 870 dinara. Kako smo nedavno pisali, vozila kubikaže od 1.150 do 1.300 ubuduće će ovu taksu maksimalno plaćati 1.410 dinara, što je 170 dinara više nego do sada, kada je najviši iznos 1.240. Za jače automobile, od 1.300 do 1.600 kubika, naknada će biti 260 dinara skuplja i iznosiće 2.130 dinara. Trošak će se najviše povećati za vozila čija je zapremina motora veća od 3.000 kubika. Vlasnici ovih četvorotočkaša naknadu će plaćati 870 dinara više nego do sada.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija