• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.12.2022

21:16

"KLOPKA" SA BANKOMATA, ČUVAJTE SE KADA PODIŽETE NOVAC, ONI VREBAJU!? Svi strepe od prevare nakon snimka nesrećne žene (Video)

printscreen

Društvo

"KLOPKA" SA BANKOMATA, ČUVAJTE SE KADA PODIŽETE NOVAC, ONI VREBAJU!? Svi strepe od prevare nakon snimka nesrećne žene (Video)

Podeli vest

Snimak sa sigurnosne kamere zabeležio je situaciju u kojoj je prevarena žena koja je dizala novac sa bankomata

Na društvenim mrežama se pojavio snimak sa sigurnosne kamere koja je zabeležila jednu neprijatnu situaciju. Kako se može videti, žena podiže novac sa bankomata dok dvojica sumnjivih muškaraca stoje iza nje. Jedan muškarac je stajao sa njene desne strane, dok joj je drugi bukvalno disao za vratom.

U nekom trenutku, muškarac iza nje baca novac na pod i tapše ženu po ramenu kako bi je namamio da podigne novackoji joj je navodno ispao. Dok je žena uzimala novac sa poda, leđima okrenuta bankomatu, drugi muškarac je iskoristio priliku da upotrebi aparat koji se dodaje bankomatu kako bi uzeo podatke sa kartice. Taj način prevare zove se "Libanska klopka."

Komentari su se samo nizali ispod snimka:

- Ovaj iza nje joj ladno diše za vrat, i gleda preko ramena, ladno je video i njen PIN. Odmah sve prekidaš, čim je tako blizu tebe - jedan je od komentara, a nizalo ih se još:

- Al' definitivno treba biti maksimalno neoprezan za ovako nešto... Njih 2 (a možda i ovaj 3.?) je opkolili sa svih strana na 5 cm. Šta imaš da tražiš bliže od 2 metra od mene? Čim to primetiš, sve prekidaš, i vadiš karticu - nema priče, znaš da ti ne misle ništa dobro!

Pogledajte snimak:

 

 

Taj aparat se stavlja na mesto gde se stavlja i kartica, on zatim očitava broj upotrebljene kartice, na osnovu koje se pravi lažna i onda se skidaju pare s računa. Takođe, PIN-kod, bez kojeg je nemoguće pristupiti računu, prevaranti uglavnom snimaju skrivenom kamerom ili uređajem koji automatski pamti broj koji se unosi.

Na šta obratiti pažnju kad dižete novac

Policija godišnje otkrije na desetine zloupotreba platnih kartica na razne načine. Stručnjaci savetuju da se prilikom plaćanja kartica ne gubi iz vidokruga, PIN ne otkriva drugoj osobi, ne drži u telefonima ili na papirićima u novčaniku. 

Ukoliko ste u mogućnosti, koristite bankomat u zatvorenim prostrima, a ako vam se kartica zaglavi u bankomatu, obavezno pozovite banku. Čuvajte se nepoznatih osoba koje vam nude pomoć, a ukoliko primetitite bilo šta sumnjivo na bankomatu, nemojte ga koristiti.

Na kraju, redovno proveravajte stanje na računu, piše novosadski dnevnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
voja

pre 1 godinu

znas kada bi se meni tolikoo priblizio neko kada sam kod bankomata,jednom u posti kada sam placao racune zavalio sam samarcinu jednom dok je buljio dok sam placao bankomat karticom,kada sam ga zavalio nije znao sta ga je zadesilo,zaboravio je i kako se zvao a kamoli sifru da zapamti

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija