• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mondo

18.12.2022

19:30

KOJU RIBU SRBI NAJVIŠE VOLE, ONU NAJJEFTINIJU, ILI "SAMO MESO"!? Ocedili kilogram i dobili 940 grama - sjajno, mislio sam da je pola voda

Informer

Društvo

KOJU RIBU SRBI NAJVIŠE VOLE, ONU NAJJEFTINIJU, ILI "SAMO MESO"!? Ocedili kilogram i dobili 940 grama - sjajno, mislio sam da je pola voda

Podeli vest

Srbi rekli koja riba je za njih najbolja...

Nedavna vest o tome da su cene riba u sezoni slava poskupele, ali i to da je oslić (morska riba iz porodice Bakalara), zdravija od šarana i pastrmke, podstaklo je Srbe da iz iskustva kažu svoje mišljenje, a možda i podele neki savet.

- Šaran uopšte nije zdrava riba, njeno stanište su srednji i donji tok reke i, koje karakteriše prljava i zagađena voda za razliku od pastrmke koja je u gornjem toku reke i za taj gornji tok reke je karakteristika izrazito čiste i zdrave vode i sredine u kojoj živi. Stoga pastrmku i šarana nikako ne treba svrstavati u isti koš - smatrao je jedan Srbin, a kako bi se reklo poznavalac rečnog sveta.

Jedan se čak i našalo da su najbolje ribe brinete, dok su mišljenja oko toga koja je najkvalitetnija rečna riba, bila podeljna. Jedni su se "kunuli" u skušu, a drugi u pastrmku.

- Oslić, skuša i sardina su sigurno najjeftinije ribe, da ne kažem sirotinjske. Malo bolje su brancin, orada i slične, a onih kvalitetnijih nema kod nas, pa ćemo jesti ono što nam nude i što možemo kupiti - smatrao je drugi.

- Pečenje se jede kakva bre riba!

S druge strane, jedan je smatrao da je glavni problem kod oslića taj što se u pakovanju od jednog kilograma "dobije" najviše 600 grama kada se izbaci led i voda. Međutim, drugi Srbin je smatrao da to ipak nije tako.

- Baš sam testirao smrznute filete oslića, bez glave i repa, samo čisti fileti, samo meso. Na jedan kilogram kada sve ocedim i spremim dobijem 940 grama ribe. Što je sjajno, jer ja sam isto mislio da je pola voda -  napisao je on, a prenosi Mondo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

KUVANI ŠARAN U ČORBI I PEČENI SMUĐ. ŠTA IMA BOLJE OD TOGA???

Mislav

pre 1 godinu

Nemate vi šta od mora bre, držite se riječne ribe.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija