• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

21.12.2022

12:16

STIGLI PRVI REZULTATI POPISA STANOVNIŠTVA U SRBIJI!

printscreen

Društvo

STIGLI PRVI REZULTATI POPISA STANOVNIŠTVA U SRBIJI!

Podeli vest

Popis stanovništva 2022. godine koji je u Srbiji bio od 1. do 31. oktobra pokazao je da u Srbiji živi manje od sedam miliona stanovnika

Prema prvim rezultatima Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine, u Republici Srbiji živi 6.690.887 stanovnika. Popisom 2022. prikupljeni su podaci i o 2.520.854 domaćinstava i 3.628.175 stanova.

Popis je sproveden od 1. do 31. oktobra 2022. godine. U nekoliko većih gradova terensko prikupljanje podataka je produženo do 7. novembra. Takođe, građanima koji, iz bilo kog razloga, nisu popisani omogućeno je telefonsko popisivanje do 17. novembra 2022. godine.

U odnosu na Popis 2011. godine, ukupan broj stanovnika smanjen je za 495 975, odnosno za 6,9%. Smanjenje broja stanovnika zabeleženo je u svim regionima (oko 10%), osim u Beogradskom regionu gde je broj stanovnika povećan za oko 1,6%.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(FOTO) IGOR OŽIVEO ZANAT STAR DVA VEKA, SA NJIM ŽIVE "PLANINKE" I BRDSKI KONJI! Otkupio imanje na krovu Zapadne Srbije kako bi pružio dom zaboravljenim životinjama
Srbija

(FOTO) IGOR OŽIVEO ZANAT STAR DVA VEKA, SA NJIM ŽIVE "PLANINKE" I BRDSKI KONJI! Otkupio imanje na krovu Zapadne Srbije kako bi pružio dom zaboravljenim životinjama

Na tromeđi opština Ljubovija, Osečina i Krupanj smeštene su Sokolske planine, a najviši vrh Rožanj nalazi se na skoro hiljadu metara nadmorske visine. Na tom mestu ukrštaju se vazdušne struje i stvara specifična ruža vetrova. Doktor veterine iz Pecke, Igor Rabat, odlučio je da baš na tu kupi imanje i napravi svoje parče raja. Kao veliki ljubitelj životinja u Sokolskim kolibama autohtone rase domaćih životinja, kojih je sve manje i nalaze se na granici opstanka

21.12.2022

11:51

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17