• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2023

07:26

DANAS SMENA SUNCA I OBLAKA! Dnevna temperatura čak do 20 stepeni, a u ovim delovima Srbije očekuju se OBILNE PADAVINE!

Društvo

DANAS SMENA SUNCA I OBLAKA! Dnevna temperatura čak do 20 stepeni, a u ovim delovima Srbije očekuju se OBILNE PADAVINE!

Podeli vest

U Srbiji će danas biti promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz znatno manju količinu padavina, izuzev jugozapadnih krajeva i zapada KiM gde se očekuje obilna kiša s pljuskovima i grmljavinom i sneg na planinama iznad 1.500 metara

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura biće od 4 do 12, a najviša od 12 do 20 stepeni Celzijusa. 

Foto: printscreen rhmz

Vetar umeren i jak, na planinama i u Banatu i sa udarima olujne jačine, posle podne u košavskom području u slabljenju.

U jugozapadnoj Srbiji, naročito južno od linije Priboj - Prijepolje - Sjenica - Novi Pazar, kao i na zapadu Kosova i Metohije biće pretežno oblačno sa obilnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, na visokim planinama iznad 1500 metara i sa snegom. 

U ostalim krajevima padavine će biti češće najpre rano ujutro, a zatim uveče i u toku noći. 

I u Beogradu promenljivo, toplo i vetrovito sa sunčanim intervalima. Kiša i lokalni pljuskovi uz mogućnost grmljavine očekuju se kasnije posle podne, uveče i u toku noći. 

Vetar umeren do jak, južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura oko 11, a najviša oko 18 stepeni. 

Foto: printscreen rhmz

Vreme tokom cele nedelje

U četvrtak će se zona intenzivnih padavina izmestiti ka istoku i jugoistoku Srbije, gde se očekuje od 20 do 50 mm za 24 sata. 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 25. januara, u četvrtak, 19. januara, pretežno oblačno s kišom, na planinama i sa snegom. 

Zona intenzivnih padavina sa jugozapada Srbije i sa zapada Kosova i Metohije izmestiće se ka jugoistoku i istoku Srbije, gde se očekuje od 20 do 50 mm kiše za 24 časa. 

Počeće da duva severni i severozapadni vetar, a temperatura će biti u postepenom padu. 

U petak oblačno i hladnije sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), dok se u subotu kiša očekuje uglavnom na istoku i severoistoku Srbije, a u ostalim krajevima sneg. U brdsko-planinskim predelima doći će do stvaranja ili povećanja visine snežnog pokrivača za 10 do 30 centimetara. 

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U nedelju, 22. januara, pretežno oblačno i suvo, a mešovite padavine (kiša i sneg) ponovo se očekuju početkom naredne sedmice uz maksimalnu temperaturu od 0 do 5 stepeni. 

Ponovo će početi da duva umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, naročito na jugu Banata i u Pomoravlju. 

Za vikend u zapadnoj, jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm (najviše na planinama), dok će se u Vojvodini, Beogradu i Pomoravlju ponegde formirati manji snežni pokrivač. 
 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija