• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Tanjug

18.01.2023

20:52

LIM PORASTAO ZA JOŠ 80 CENTIMETARA! Gradi se još jedna linija odbrane - nasip koji će zaštiti naselje od poplava u Brodarevu

RINA

Društvo

LIM PORASTAO ZA JOŠ 80 CENTIMETARA! Gradi se još jedna linija odbrane - nasip koji će zaštiti naselje od poplava u Brodarevu

Podeli vest

Direktor Srbijavoda Goran Puzović izjavio je večeras da se gradi još jedna linija odbrane od izlivanja Lima i to nasip koji će zaštiti naselje u Brodarevu

Puzović je za RTS kazao i da je jutros napravljena prva linija odbrane od poplava. Vodostaj Lima kod Prijepolja je do 18 časova od jutros porastao za 80 centimetara, a kiša, posle kratkotrajnog prekida, ponovo pada.

Kako prenosi RTS, iz Crne Gore stižu novi veliki dotoci, a Lim je trenutno na koti od 290 centimetara, zatvoreni su svi kafići na obali te reke i otkazano je plivanje za Časni krst.

Puzović kaže da će nasip kod Brodareva biti tu dok se ne dobije dozvola za objekat za koji se gradi tehnička dokumentacija.

Ističe da će kiša koja pada u Crnoj Gori dovesti do podizanja Lima, čiji nivo poslednjih meseci stagnira. Navodeći da reka negde mora da se izlije, Puzović je kazao da to mora da se desi tamo "gde mi želimo - na livade i njive, a ne na domaćinstva".

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lol

pre 1 godinu

ovo ne moze da se resi jedne godine vec svake godine mora vanredna situacija i drama? nesposobna drzava..

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija