• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.01.2023

07:00

ISPOVEST SLOBODANA DIKIĆA, KOJI JE RANJEN U SARAJEVU: Napad huligana bio je unapred planiran

Printscreen/Youtube

Društvo

ISPOVEST SLOBODANA DIKIĆA, KOJI JE RANJEN U SARAJEVU: Napad huligana bio je unapred planiran

Podeli vest

Slobodan Dikić (40), kojeg su 14. januara na Ilidži ranili sarajevski huligani koji sebe nazivaju "Horde zla", uveren je da je napad bio unapred organizovan i dobro isplaniran

Dikić je triput izboden tokom Međunarodnog fudbalskog turnira za juniore, na kojem je učestvovao njegov devetogodišnji sin Aleksa, kad su huligani upali u hotel "Hils" i pokušali da otmu zastavu FK Zvezdara, za koju Aleksa igra na poziciji golmana. Prema njegovim rečima, žao mu je što je taj napad bacio senku na dečji sportski događaj.

Duševna bol
Koja je pozadina ovog incidenta, to nikada nećemo saznati, ali nažalost, svoj toj deci, ne samo našoj nego i iz drugih ekipa, naneli su duševnu bol
Slobodan Dikić

- Mnogo mi je krivo što je dvadesetak maloumnika, naoružanih noževima, bakljama, suzavcem i kaiševima, bacilo senku na lepo dešavanje u Sarajevu. Napad je sigurno bio organizovan, jer je nemoguće da se njih dvadesetak pojavi na dečjem turniru i da svi budu naoružani. Koja je pozadina incidenta, nikad nećemo saznati, ali, nažalost, deci je naneta duševna bol - kaže Dikić, koji dodaje da se dobro oporavlja od povreda.

Naš sagovornik ističe da su on i njegova porodica bili lepo dočekani u Sarajevu i da je do napada sve bilo fenomenalno.

- Na turnir smo krenuli u sportskom raspoloženju, zajedno sa kumovima, drugim roditeljima i članovima kluba. Osoblje hotela bilo je ljubazno, a sve vreme nas je vozio taksista Miralem, ljudina, pravi Sarajlija. Moj Aleksa je branio na turniru i doneo nam je srebrnu medalju, zajedno sa drugarima i trenerima. Nadam se da ćemo se vratiti sledeće godine i osvojiti turnir - poručuje Dikić.

Hvala svima na pomoći

Dikić je posebno istakao da zahvaljuje svima koji su pomogli i njemu i njegovoj porodici posle napada huligana:

- Hvala ljudima iz Hitne pomoći, doktoru Adnanu Papoviću, ljudima iz policije koji su bili vrlo korektni, gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić, od koje sam dobio orden grada, ali i njenom suprugu, gospodinu Alenu, koji me je previo. Zahvaljujem i taksisti Miralemu, koji nam u znak izvinjenja zbog napada nije naplatio vožnju, kao i konzulu Oliveri Šopalović, koja je sve vreme bila sa nama...

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija