• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mondo

29.01.2023

16:16

STANOVI DALEKO JEFTINIJI NEGO U BEOGRADU, GDE JE TO I U KOJIM GRADOVIMA? Kvadrat u centru oko 600 evra, a prosečna plata uopšte nije mala

biznis.telegraf.rs

Društvo

STANOVI DALEKO JEFTINIJI NEGO U BEOGRADU, GDE JE TO I U KOJIM GRADOVIMA? Kvadrat u centru oko 600 evra, a prosečna plata uopšte nije mala

Podeli vest

U Zaječaru, Kraljevu, Leskovcu, Boru i Jagodini kvadrat stana košta ispod 1.000 evra

Cene stanova u Beogradu drastično su skočile pa je gotovo nemoguće pronaći dom za ispod 2.000 evra po kvadratu. Međutim, u drugim gradovima ovakve nekretnine mogu da se "pazare" i za oko 600 evra po kvadratu. 

U gradovima, koji su udaljeni oko 200 kilometra od Beograda, cena stanova je daleko jeftinija nego u prestonici. Niže cene se ne odnose na nekretnine, koje se nalaze na obodima gradova, već u samom centru. Ovo su na oglasima cene stanova u pet gradova. 

U pitanju su Zaječar, Kraljevo, Leskovac, Bor i Jagodina. Neki od ovih gradova nalaze se na manje od 200 kilometra od Beograda, a neki više. Najjeftiniji su stanovi u Zaječaru, koji je od glavnog grada udaljen oko 240 kilometra. Inače, prema poslednjim podacima prosečna plata u njemu iznosi 62.508 dinara, dok je u Beogradu oko 90.000. 

U centru Zaječara može da se kupi stan za 621 evra po kvadratu. U oglasima je postavljen opis jednog stana, koji se nalazi u centru ovog grada, i navodi se da ima 66 kvadrata i da se prodaje za 41.000 evra. Takođe, može da se nađe i stan za 585 evra po kvadratu. Taj stan je veličine 53 kvadrata i prodaje se za 31.000 evra. 

Sledeći grad, čije cene privlače pažnju, jeste Bor. U njemu može da se kupi stan u centru za 746 evra po kvadratu. Veličina nekretnine je 71 kvadrata i prodaje se za 53.000 evra. Prosečna plata u Borskom okrugu veća je od prosečne u Srbiji. U Boru može da se kupi stan i za 704 evra po kvadratu. 

U centru Leskovca, takođe, može da se kupi stan za manje od 1.000 evra po kvadratu. Tako ovakva nekretnina u centru može da se "pazari" za 965 evra. Takođe i u ovom gradu može da se pronađe stan i za 717 evra po kvadratu. U Kraljevu, koji je od Beograda udaljen oko 160 kilometra, može da se kupi stan u centru za 885 evra po kvadratu. U ovomgradu stan može da se "pazari" i za 800 evra. 

Jagodina je od Beograda udaljena oko 130 kilometra. Stan u ovom gradu može da se kupi već za 745 evra po kvadratu. Nekretnina veličine 94 kvadrata u Jagodini košta 70.000 evra

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17