• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G. R.

30.01.2023

13:55

MILISAV UMRO DOK JE IGRAO FUDBAL, BRATU MILANU SRCE PUKLO OD TUGE! Bez oca ostali kao deca, iza sebe ostavili petoro naslednika

FK Sloga L. Šor

Društvo

MILISAV UMRO DOK JE IGRAO FUDBAL, BRATU MILANU SRCE PUKLO OD TUGE! Bez oca ostali kao deca, iza sebe ostavili petoro naslednika

Podeli vest

Posle tragične smrti braće Milana (47) i Milisava (49) Maksimovića iz Lipničkog Šora kod Loznice meštani ovog sela su zanemeli od tuge.

Milan je iznenada preminuo u petak u Sloveniji, gde je otputovao na turnir u fudbalu gluvonemih osoba, a sat nakon što je porodica primila tužnu vest stariji brat Milisav je preminuo u dvorištu porodične kuće.
- Ovo je velika i nezapamćena tragedija u našem selu. U danu odoše dva divna čoveka. Milan i Milisav su bili skromni i vredni ljudi, posvećeni svojim porodicama. Živeli su svaki u svojoj kući, u istom dvorištu, bili su jako bliski od malena kada su kao deca ostali bez oca, ali su uz majku Milanku odrasli u čestite porodične ljude koji se nikome u selu nisu zamerili - pričaju komšije Maksimovića.

Milisavu je, pričaju u selu, srce puklo od tuge za mlađim bratom Milanom o čijoj iznenadnoj smrti se još ništa pouzdano ne zna.
- On je igrao turnir u Sloveniji i navodno se na terenu srušio i preminuo. Pogrebnik je otišao da

preuzme njegovo telo, a kada će biti dopremljeno još se ne zna. To su komplikovane procedure i navodno sve košta oko 7000 evra. Na društvenim mrežama je jutros objavljen apel da se finansijski pomogne ožalošćenoj porodici da plati te troškove - navode komšije.

Najbliži rođaci, prijatelji i komšije ne izlaze iz kuće tuge saučestvujući u velikom bolu porodice
Maksimović. Pokušavaju da ih uteše i pomognu da prežive agoniju dok čekaju da sahrane svoje
najmilije.

Braća su izdržavala porodice radom u svojoj pečenjari, pa je razumljivo što su ih poznavali ljudi iz
celog kraja. Milana kao dobrog fudbalera, međutim, poznaju i šire u Srbiji.
- Poznajem ga iz mladosti, kada je on počeo da igra u našem klubu "Sloga". Bio je opasno dobar
fudbaler, igrao je dve godine u Srpskoj ligi. I u ovim godinama se odazivao da igra za naš klub,
poslednju utakmicu je odigrao jesenas u Brasini. Nastupao je i za našu reprezentaciju gluvonemih osoba
- kaže Milorad Gajić, predsednik fudbalskog kluba u Lipničkom Šoru.
Stariji meštani Lipničkog Šora se sećaju da su Milan i Milisav ostali bez oca kada su imali 14 -15
godina i ne mire se što je ista sudbina stigla njihovu decu. Iza Milisava je ostalo troje dece od kojih
najstarije ide u osmi razred, a najmlađe je napunilo tek četiri godine, dok je Milanov sin šesti razred, a ćerka student.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija