• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.01.2023

13:11

NA VMA OBAVLJENA PRVA TRANSPLANTACIJA JETRE POSLE DVE GODINE, DANAS NOVA OPERACIJA BUBREGA! Pomeraju se granice, pacijenti se odlično osećaju, načelnik prezadovoljan

VMA

Društvo

NA VMA OBAVLJENA PRVA TRANSPLANTACIJA JETRE POSLE DVE GODINE, DANAS NOVA OPERACIJA BUBREGA! Pomeraju se granice, pacijenti se odlično osećaju, načelnik prezadovoljan

Podeli vest

Nedavno je na VMA urađena transplantacija jetre, prva posle skoro dve godine pauze, a danas će biti urađena transpaltaciaj bubrega.

Na VMA je jetra presađena 10. januara, a novu jetru je dobio Saša Vučković koji kaže za RTS da se dobro oseća.

- Iskren da budem, odlično se osećam. Ostalo je samo da se ispune sve formalnosti i da idem kući. Vrlo brzo posle saznanja da sam bolestan stavljen sam na listu čekanja, i otprilike 7 godina sam čekao. Pozivan sam više puta, ali sada je bio pravi poziv. Što bi rekao profesor Mirković, zlatan poziv - kaže Vučković.

Foto: Printscreen RTS

Saša Vučković, pacijent kome je presađena jetra

On ističe da se danas oseća mnogo bolje nego pre transplatacije.

- Zadovoljan sam, mnogo se osećam bolje nego pre transplatacije. Prošlo je nekih desetak dana posle poprilično teške operacije. Posebno bih se zahvalio profesoru Đorđu Ćulafiću, on me je bukvalno pripremio za sve ovo. Naravno, zahvaljujući profesoru Mirkoviću i njegovoj ekipi sve je odrađeno kako treba. 

Vučković je imao poruku za sve one koji bi da budu donori u Srbiji.

- Ne znam šta bih rekao, ali u svakom slučaju trebalo bi malo narod dići na noge po tom pitanju. Transplatacije su neophodne, a na kraju krajeva ta osoba koja odlazi nastaviće da živi kroz te organe koja je dala - zaključuje Saša Vučković.

 Miroslav Vukosavljević, načelnik VMA saopštio je da se upravo na VMA vrši transplatacija bubrega.

Foto: Printscreen RTS

Miroslav Vukosavljević, načelnik VMA

- Radi se transplatacija bubrega sada. Mi ćemo se boriti, kao što smo i uvek. Da podsetim sve, da smo prvu transplataciju rožnjače uradili 1971. godine. Izuzetno sam zadovoljan kao načelnik, neko kaže da sam unapredio sve, a to je zahvaljujući ovim divnim ljudima koji rade transplatacije. Ovo je apel da se svi odazovu doniranju organa. Pokazali smo na pravi način kako izgleda prava saradnja između VMA, KCS i KC Vojvosdine. To je prava poruka za sve - istakao je Vukosavljević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija