• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Agencije

01.02.2023

13:56

PRATITE LI "PORESKI KALENDAR"?! U februaru je važno izmiriti obaveze, rok ističe za pet dana - zato na vreme obratite pažnju!

Informer/freepng/beta

Društvo

PRATITE LI "PORESKI KALENDAR"?! U februaru je važno izmiriti obaveze, rok ističe za pet dana - zato na vreme obratite pažnju!

Podeli vest

Poreska uprava Srbije objavila je ranije danas kalendar svih poreskih obaveza za februar. Inače, rok za prve obaveze ističe 6. februara do kada je neophodno dostaviti obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa kao i izveštaje o zapošljavanju osoba sa invaliditetom i uplati sredstava

Samo četiri dana kasnije 10. februara ističe rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec i poreza na dodatu vrednost (PDV) za prethodni mesec od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV.

Rok za izmirivanje najviše obaveza ističe 17. februara, pa je do tada neophodno platiti akontaciju poreza na prihode od samostalne delatnosti, doprinose na prihode od obavljanja samostalne delatnosti, za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere.

Takođe i za doprinose za samostalne umetnike i poljoprivrednike za prvi kvartal ove godine.

Do 17. februara bi trebalo podneti prijave za utvrđivanje konačne obaveze doprinosa za prethodnu godinu i tromesečne akontacije doprinosa za 2023. godinu za samostalne umetnike, zatim podneti poreske prijave i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva za prethodni mesec, kao i PDV za prethodni mesec, te podneti obrazac PID PDV 1 za januar ako je u ovom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvo.

Istog datuma ističe i rok za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec, akcize za drugu polovinu prethodnog meseca, podnošenje poreske prijave za obračun akcize za prethodni mesec kao i podnošenje prijave o obračunu akcize na struju za krajnju potrošnju za prethodni mesec i plaćanje akcize.

Poslednji dan u mesecu, 28. februar rok je do koga je neophodno platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za januar 2023. godine i platiti akcizu za prvu polovinu meseca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija