• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.02.2023

14:18

AKO STE KUPILI OVAJ ČAJ ZA MRŠAVLJENJE ODMAH GA BACITE! Žene poludele za napitkom koji "topi kilograme", a on ŠTETAN ZA ZDRAVLJE

printscreen

Društvo

AKO STE KUPILI OVAJ ČAJ ZA MRŠAVLJENJE ODMAH GA BACITE! Žene poludele za napitkom koji "topi kilograme", a on ŠTETAN ZA ZDRAVLJE

Podeli vest

Laboratorijskim ispitivanjem utvrđeno je da čaj za mršavljenje "Trex tea" sadrži supstancu koja je štetna za zdravlje, saopštila je policija nakon hapšenja pet muškaraca starosti od 22 do 45 godina i dve žene 38 i 63 godina zbog sumnje da su u svojim radnjama, na tezgama ili putem brze pošte prodavali ovaj napitak

Na društvenim mrežama prodaje se čaj za mršavljenje "Trex tea" za koji se navodi da je prirodan, a zapravo sadrži supstancu opasnu za zdravlje.

Reklame ljudi koji su se hvalili da su uz ovaj napitak izgubili veliku količinu kilograma preplavile su internet. Na brojnim web stranicama i putem oglasa može se naručiti čaj koji "zagarantovano" "smanjuje želudac na zdrav način".

Uvidom u nekoliko stranica na Instagramu i Fejsbuku uverili smo se da "Trex tea" prodaje putem interneta, a da za isti ne postoji dokaz o odobrenju Ministarstva zdravlja, dok se za poreklo čaja navodi Turska.

Čaj "čini čuda"

Na jednoj od mnogobrojnih stranica za prodaju "Trex tea" čaja stoji da se napitak konzumira dva puta dnevno, a da se za mesec dana može skinuti od 6 do 12 kilograma.

Takođe se navodi da smanjuje apetit, sagoreva masti, ubrzava metabolizam, pruža osećaj sitosti, izabcuje višak vode iz organizma, povećava potrebu za vodom i smanjuje želju za slatkišima. 

Osim što ga brojni prodavci predstvljaju kao brzo rešenje za skidanje viška kilograma, nigde na društvenim mrežama ne postoji deklaracija što dokazuje da je reč o sumnjivom proizvodu.

Foto: informer.rs

Trex tea čaj štetan po zdravlje

Našoj redakciji javila se M.J. koja je naručila "Trex tea" preko interneta, ali je zbog zdravstvenih problema prestala da ga konzumira.

- Ovaj čaj mi je preporučila prijateljica koja je skinula višak kilograma. U želji da smršam naručila sam ga preko jedne Instagram stranice koja na svom profilu ima brojne postove zadovoljnih korisnika, a prati je čak 25.000 pratilaca zbog čega nisam ni posumnjala da je u pitanju štetan proizvod. Dok sam im ostavljala podatke za dostavu čaja dobila sam i upustvo za upotrebu, a ovaj napitak platila sam 3.000 dinara. Pila sam ga nekoliko dana, a onda sam zbog zdravstvenih problema prestala - priča naša sagovornica koja je iz medija saznala da je ovaj čaj štetan.

Sumnjiv sastav 

Na jednoj Instagram stranici koja prodaje "Trex tea" navodi se da je čaj potpuno prirodan.

Bez dokaza o deklaraciji i sadržaju na proizvodu, u jednom od njihovih postova stoji sastav "Trex tea" čaja.

Kako ističu čaj sadrži ekstrakt breze, cimeta i lotosovog lista, zelenog čaja, patuljaste palme i goji bobica

Podsetimo, u četvrtak je u Novom Pazaru uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su prodavali čaj koji je štetan za zdravlje ljudi.

Oni se sumnjiče da su u svojim radnjama, na tezgama ili putem brze pošte prodavali čaj za mršavljenje "Trex tea“ koji sadrži supstancu za koju je laboratorijskim ispitivanjem utvrđeno da je štetna za zdravlje, saopštila je policija.

Policija je kod osumnjičenih pronašla ukupno 76 kutija ovog čaja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jelena

pre 1 godinu

Niko ne kaže sta je štetno u njemu? Najviše deluje da je napravljena šteta po državu jer čaj nije prošao kroz legalne institucije. Nemojte plaširi ljude ili im barem recite o kakvom štetnom sastojku se radi?

Opet neistina

pre 1 godinu

Lažete! Uhapšeni su zbog nelegalne prodaje jer nisu imali firmu i.papire za ovu vrstu trgovine i ne plaćanja dažbina državi! A u čaju nema nikakve MISTERIOZBE SUPSTANCE kojoj ni ime da napišete?!? Čaj je zvanično registrovan, testiran kroz farmaceutske i medicinske fakultete i odobren u više zemalja! Plaća vas konkurencija domaća očigledno!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija