• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

07.02.2023

15:43

NASTAVNICA SE VRAĆA MEĐU UČENIKE KOJI SU JE ISMEVALI! Ovo je epilog incidenta u trsteničkoj školi koji je ŠOKIRAO SRBIJU

Printscreen

Društvo

NASTAVNICA SE VRAĆA MEĐU UČENIKE KOJI SU JE ISMEVALI! Ovo je epilog incidenta u trsteničkoj školi koji je ŠOKIRAO SRBIJU

Podeli vest

Dvojica učenika pohadjaju školu u isrtom razredu u kom se desila nemila scena, a profesorka koju su trojica djaka izmicanjem stolice, oborili na patos, razočarana u okruženje, vraća se na nastavu 14. februara

Nastavnica Marija Stevanović, kojoj su 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku đaci izmakli stolicu i smejali se njenom padu, a pri tome je snimali je i putem društvenih mreža, distribuirali taj snimak, vraća se u školu.

Ona će, kako pišu Novosti posle bolovanja, ponovo početi da radi 14. februara. Ali će u razredu ,
kako se situacija odvijala, zateći i dvojicu učenika, učesnika tog nemilog incidenta, koji su bili izbačeni, pa vraćeni u školu.

Treći učenik je, podsećamo, svojevoljno napustio školu, da bi potom pokušao samoubistvo, a onda je upućen na psihijatrijski nadzor u jednoj od zdravstvenih ustanova, koji je odbijao.

Komentarošući celu ovu situaciju, načelnik školske uprave Rasinskog okruga, Zoran Asković je za RTK potvrdio da se dva učenika sada nalaze u istom razredu Tehnike škole u Trsteniku. Oni su posle vodjenja disciplinskog postupka, pojačanog vaspitnog rada, dobili rešenja o iskljkučenju iz škole.

Foto: Printscreen

SNIMALI SVOJU SRAMOTU! Nastavnici izvukli stolicu
Advokati srušili odluku o isključenju iz škole

Onda su, potom, oni angažovali advokate i na osnovu nedostataka, odnosno određenih nepravilnosti u vodjenju disciplinskog postupka, morali su da budu vraćeni u školu.

- Sa jednim od učenika koji je prošao taj pojačan vaspitni rad, za sada radi tim za nasilje u školi, koji će na osnovu toga da li se popravio,ili ne, dati predlog Nastavničkom veću da donese svoju odluku , o isključenju ili o ostanku tog jednog učenika u tom razredu i u toj školi. Posle toga će, na osnovu predloga Nastavničkog veća direktor škole doneti konačnu odluku.

Što se drugog učenika tiče, on jedno vreme nije išao u školu pa sa njim i nije mogao da se sprovede taj pojačan vaspitni rad. Sada, kad je on u drugom polugodištu krenuo u školu i sa njim je nastavljen pojačani vaspitni rad. Kada se i sa njim završi taj pojačani vaspitni rad, zasedaće tim , koji će nastavničkom veću dati predlog, a ovaj će svoj predlog proslediti direktoru škole- ističe Asković.

Foto: printscreen

DNO SRBIJE! Nastavnici izvlače stolicu
Nastavnica očekuje sudske odluke

Dotle, oba učenika u istom odeljenju i istoj školi pohadjaju nastavu. U medjuvremenu, nastavnica Marija Stevanović, koja je sve vreme bila na bolovanju, najavila je povratak u školu 14. februara.

Ali, ona je, kako pišu Novosti, izjavila da će se pre toga obratiti Ministarstvu prosvete i Školskoj upravi kako bi joj napravili plan podrške, isto kao i prema učenicima čija je ona žrtva nasilja. Ona , takodje, očekuje i da uskoro i tužilaštva, odnosno sudovi u Trsteniku i u Kruševcu donesu odluku u postupku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Učenici nisu izbačeni iz škole i nije im zabranjeno dau bilo kojoj drugoj srednjoj školi u Srbiji nastave školovanje a njihovi roditelji nisu kažnjeni - to samo znači da su njihovi roditelji članovi ili SNS ili SPS. Srbijo, jadna državo!

ljubica

pre 1 godinu

Epilog je da ono dete koje na početku života izgubi majku , pa pokuša samoubistvo, i danas ne ide u školu i to sve zbog pada na debelo meso. Kako je učiteljica bolovala tri meseca morali bi i ovo dete da vrate u školu. Posle nečuvene medijske hajke opravdati mu sve nedolaske.

Jastreb

pre 1 godinu

A šta ste očekivali kad je ovaj jadnik najgori ministar u zadnjih 50 godina!!!

alex

pre 1 godinu

Nastavnici dati orden zasluga za narod i nacionalnu penziju.

Mile lala

pre 1 godinu

Naravno da je primorana da se vrati jer nema od čega da živi. I naš sistem je omogućio da nasilnici pobede žrtvu, koja i dalje mora da ih trpi. BRUKA I SRAMOTA.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija