• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

20.02.2023

22:19

AU, SAD SU I SVADBE POSKUPELE ZA 30 ODSTO!? Ovo je minimum koji mladenci očekuju u koverti - "Nema više da dođeš sa 50 evra"

printscreen, Pngwing

Društvo

AU, SAD SU I SVADBE POSKUPELE ZA 30 ODSTO!? Ovo je minimum koji mladenci očekuju u koverti - "Nema više da dođeš sa 50 evra"

Podeli vest

Venčanje je postalo prilično veliki trošak kako za mladence, tako i za goste.

U odnosu na prošlu godinu, cene venčanja u 2023. godini su oko 30 odsto veće, istakao je predsednik "Ivent Industrije Srbije" Boško Bubanja i dodao da čak ni organizatori ne mogu da garantuju cenu koja se u startu ugovorom definiše.

Kako Bubanja objašnjava, već postoji jedan član u zakonu koji dozvoljava restoranu da koriguje cenu svadbe od 10 do 15 odsto.

U odnosu na ostale gradove u Srbiji, prestonica prednjači sa cenama.

- Beograd prednjači sa cenama, kreće se po osobi od 50-150 evra. Srednji restorani kreću od 50, naravno ima jeftinijih gde je cena otprilike 5 evra, ali ispod te se ne može naći u prestonici. Po Srbiji se može to još negde naći, cena je otprilike 28 do 30 evra ali hajde da kažemo da je negde 50 pa plus, za Beograd - rekao je Bubanja.

Prema istraživanju, za iznajmljivanje venčanice i odela za mladoženju potrebno je izdvojiti najmanje 400 evra, za muziku minimum 1.500 evra, tortu 300 evra, matičar košta oko 150 evra (tačnije 16.000 dinara), a crkveno venčanje iznosi do 200 evra.

Takođe, treba imati u vidu i ostale troškove, poput restorana, dekoracija, fotografa i tako dalje.

- Svadba od 100 ljudi, kada se sve uzme u obzir biderbajer, venčanica, odelo, cipele, burme, pozivnice, kićanke, restoran, bend, torta i ostalo... Računajte da to košta sigurno 10.000 evra - nabraja cene Bubanja.

Imao je poruku i za goste.

- Ono što tu moramo da istaknemo je da i gosti koji dolaze na svadbu moraju sada više da povedu računa kako dolaze na svadbu. Ne može se više ići na svadbu sa 50 evra po osobi, nego to mora malo više. Onda ako imamo 100 gostiju i svako ponese 100 evra za poklon, pokrili smo svadbu. Roditelji će tu malo pojačati i mladencima će ostati za neko lepo putovanje posle svadbe - izjavio je Bubanja gostujući na Prva TV.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija