• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.Ilić

21.02.2023

21:45

KO JE VUK KOJI JE NASMEJAO CELU SRBIJU U "SLAGALICI"? Kroz putovanja oko sveta sticao znanje i iskustvo, a akcentom osvojio SRCA GLEDALACA!

Privatna arhiva

Društvo

KO JE VUK KOJI JE NASMEJAO CELU SRBIJU U "SLAGALICI"? Kroz putovanja oko sveta sticao znanje i iskustvo, a akcentom osvojio SRCA GLEDALACA!

Podeli vest

Student političkih nauka Vuk Ristović iz Užica, koji je svojim ponašanjem i akcentom u poslednjem učešću u kvizu "Slagalica" osvojio gledaoce i izazvao lavinu pozetivnih komentara, govorio je za Informer.rs o svojim početcima, interesovanjima, iskustvu...

Od svoje pete godine, Vuk Ristović rastao je čitajući knjige, enciklopedije i razgledajući geografske atlase, a kako bi proveravao znanje zaintresovao se za kvizove, zatim ih zavoleo i oni su danas njegova motivacija i ono što ga čini srećnim.

Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u rodnom Užicu, a na dalje školovanje i usavršavanje uputio se u Beograd. Na Filozofskom fakultetu diplomirao je psihologiju, a sada je student mastera Politikologija religije na Fakultetu politkičkih nauka u Beogradu.

- Kvizove obožavam od malena, jer sam intelektualni tip, oduvek sam dosta čitao i učio nove stvari, pa su me samim tim kvizovi zaintresovali da proveravam svoje stečeno znanje - počinje priču Vuk za Informer.rs.

Foto: Privatna arhiva

Vuk Ristović

Da su kvizovi njegov život dokazuje i činjenica da je to sada tri puta učestvovao u ozbiljnim srpskim televizijskim igrama znanja, gde je uvek uz ogroman trud postizao veliki uspeh.

U svojim prvim pojavljivanjima pred kameru bio je obuzet tremom, dok se danas potpuno navikao na kamere, televizijske studije i u svakom trenutku je spreman da ukrsti znanja sa provnicima.

- Pre sedam godina prvi put sam učestvovao u Slagalici, gde sam izgubio za svega šest poena razlike. Nakon toga učestvovao sam u kvizu "Stigni me ako znaš" i "Poteri", kao i u kvizu "Igraj za zavičaj", gde sam predstavljao grad Užice i došao do četvrtfinala. Sada sam, eto, opet došao u "Slagalicu", da popravim utisak. I solidno sam ga popravio, prošao u četvrtfinale, ali zamalo i polufinale, da se nije dogodio preokret u poslednjoj asocijaciji - objašnjava Ristović.

Foto: Privatna arhiva

Nakon poslednjeg učešća u Slagalici, Vuk je svojim ponašanjem i užičkim akcentom osvojio srca gledalaca i izazvao lavinu pozetivnih komentara na društvenim mrežama. To mu je ponos i dodatna motivacija da nastavi takmičenja i proslavi rodni grad.

- Shvatam zašto sam privukao veliku pažnju publike, jer je većina takmičara u kvizovima nekako stegnuta, previše su formalni, pa onda ja svojom opuštenošću i spontanošću iskačem iz uobičajenog šablona emisije - kaže Vuk i dodaje:

- Ponosim se što sam Užičanin i samim tim svojim akcentom koji tokom studija nisam zamenio beogradskim.

Foto: Privatna arhiva

Putovanja kao velika strast

Vlasnik je Youtube kanala "Psiho Vuk - Put oko sveta", koji je mešavina edukativnog i putopisnog sadržaja, sa temama iz istorije, geografije, psihologije, religije...

Na kanalu trenutno ima putopise iz Praga, ali uskoro planira i neke egzotičnije destinacije, poput Uzbekistana i Šri Lanke.

- Putovanja su mi velika strast, obišao sam do sada oko 50 država, od kojih su mi najzanimljivije Nepal, Kostarika, Panama, Singapur, Jordan, Izrael, Malezija, Indonezija... Najlepše države u kojima sam bio su Portugal i Belorusija. Preporučio bih i pozvao sve da zaprate moj Jutjub kanal, jer je užuvanje zagarantovano - poručuje ovaj ambiziozni mladić.

Foto: Privatna arhiva

Kako je istakao, Belorusiju je doživeo kao posebno iznenađenje, iz razloga što se ona u zapadnim medijima prestavlja kao siromašna zemlja. Glavni grad Minsk posebno ga je oduševio i kako navodi to je najuređeniji i najčistiji grad u kome je ikada bio.

- Putovanje u Nepal mi je verovatno bilo "najluđe", jer je njihova kultura nezamisivo drugačija od naše, a imaju neke baš specifične festivale i običaje. Imao sam priliku da u hinduističkom hramu "Pašupatinat" prisustvujem spaljivanju leševa na lomačama, što je tradicionalno pogrebna ceremonija u hinduističkoj religiji - podelio je Vuk iskustvo sa našim čitaocima.

Pun života, ambicija i novih ideja Vuk će nastaviti takmičenje u kvizovima i put oko sveta, a uz podršku porodice i devojke Mišel, samo mu je nebo granica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Sport

Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija