• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.02.2023

07:00

ZABELELA SE SRBIJA! RHMZ izdao upozorenje na veću količinu padavina i snega, danas osetno hladnije!

Tanjug/Dragan Kujundžić

Društvo

ZABELELA SE SRBIJA! RHMZ izdao upozorenje na veću količinu padavina i snega, danas osetno hladnije!

Podeli vest

U većem delu Srbije danas će biti oblačno i osetno hladnije s kišom i snegom, samo će se na jugu i jugoistoku zemlje zadržati toplo i veći deo dana suvo. U tim krajevima kiša će se intenzivirati kasnije uveče i u toku noći, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najviše padavina će biti u Podrinju i na jugozapadu zemlje - od 30 do 40 mm za 24 sata. Vlažan sneg ujutro će padati širom Vojvodine, u Beogradu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, tokom dana padavine će biti na granici kiše i snega i u slabljenju, a ponovo će se intenzivirati uveče i u toku noći uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, na zapadu i jugozapadu lokalno i više. Duvaće slab i umeren, u Banatu povremeno jak severozapadni vetar, dok će na jugu Srbije vetar i dalje biti umeren i jak jugozapadni.

Najniža temperatura od 0 °C širom Srbije, do 9 °C na jugu i jugoistoku, a najviša od 2 °C u zapadnoj Srbiji, do 19 °C na jugoistoku zemlje.

U Beogradu će ujutro biti vlažnog snega i intenzivnijih padavina, što će usloviti stvaranje snežnog pokrivača, naročito u brdskim delovima grada. U toku dana padavine će biti na granici kiše i snega i u slabljenju, a vlažan sneg se ponovo očekuje uveče i u toku noći. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 0 °C, a najviša oko 3 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti pretežno oblačno i hladnije, sa čestom pojavom i kiše i snega.

Upozorenje RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u Podrinju i na jugozapadu Srbije danas očekuje veća količina padavina - od 30 do 40 mm za 24 sata. U ostalim krajevima padavine, koje će biti na granici kiše i snega, u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, na zapadu i jugozapadu lokalno i više.

Na području zapadne i jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija