• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

02.03.2023

08:46

(VIDEO) SUDBINSKI SUSRET MAJKE I SINA NAKON 30 GODINA! Suze same tekle kada su se ugledali i čvrsto zagrlili

Informer

Društvo

(VIDEO) SUDBINSKI SUSRET MAJKE I SINA NAKON 30 GODINA! Suze same tekle kada su se ugledali i čvrsto zagrlili

Podeli vest

Zdenki Mijailović dvogodišnji sin uzet na usvajanje i od 1992. nije ga videla. Miloš biološku majku našao na Fejsbuku.

Zdenka Mijailović iz Kragujevca juče se srela sa svojim sinom Milošem, prvi put posle 1992. godine, kada su ga radnici Centra za socijalni rad odveli i dali na usvajanje!

Nekada dete od samo dve godine, a danas momak od 34 godine našao se ponovo u zagrljaju svoje majke i prvi put video kako ona zapravo izgleda. Njihov susret je bio pun emocija, osmeha i suza, a oboje su imali da kažu samo jedno: "Ovo je sudbina!"

I Zdenka je bila usvojena

U razgovoru za naš list Zdenka je otkrila da je i ona sama bila usvojena, i to već pri izlasku iz bolnice.

Imala sam sreće da me je usvojila osoba koja je bila više nego majka. Ona je preminula 1992. godine, kada sam ja otišla u Nemačku. Kao i ja, i Miloš je imao lepu sudbinu sa majkom koja ga je usvojila. Zato sam ja, nakon svega što sam u životu proživela, rešila da napišem knjigu "Osuđena", u kojoj sam opisala celokupnu golgotu koju sam preživela. Kroz nju sam želela da pošaljem poruku da nikad ne treba stajati i to sam i dokazala kada sam ponovo zagrlila svog Miloša - rekla je ova hrabra žena.

Sudbinski susret

U razgovoru za Informer Zdenka nije mogla da sakrije emocije što je konačno našla svog sina. Kako kaže, iako ima još četiri sina i već decenijama živi i radi u Francuskoj, nijednog trenutka nije odustala od traženja svog prvenca.

- Prvi put posle 30 godina juče sam se srela sa svojim sinom. Videla mu oči, prošetala sa njim, napravila zajedničke slike koje nemamo još od 1992. godine, kada su mi ga uzeli. Srećna sam, tužna, uzbuđena, ponosna... Sve emocije su se skupile u meni i ne mogu da verujem da je moj sin preda mnom. Sve mi liči na san. Nestvarno mi je da sam ga našla, da je pored mene, da mogu da ga zagrlim, poljubim. Da sa njim sedim i pijem kafu. Moj Miloš i ja. Zaista neopisiv osećaj, ne može se opisati rečima. Vreme će uraditi svoje i verujem da ćemo imati najbolji odnos na svetu. Iskreno da vam kažem, nakon samo par sati provedenih zajedno, imam osećaj da se nikada i nismo rastali. To je ta povezanost majke i deteta - kroz osmeh priča Zdenka.

Na pitanje kako je ostala bez svog sina i šta je bio razlog da ga Centar za socijalni rad oduzme otkriva:

Miloš: Trebaće mi vremena da je zovem "mama"

Zdenkin sin Miloš Dubljević takođe nije krio oduševljenje što je konačno video svoju biološku majku.

- Uzbuđen sam i zaista su mi osećanja pomešana. Najbitnije mi je da sam je našao i da smo se konačno videli i sreli. Vreme će uraditi sve što treba. Previše je godina prošlo, a ja sam imao svoju majku, kojoj dugujem sve, i to ne smem zaboraviti. Obećao sam joj. Ali to ne znači da neću dati šansu svojoj pravoj majci, jer ona nije kriva. Ništa joj ne zameram. Verujem da ću vrlo brzo moći da je zovem "mama" i da joj kažem "volim te" - priča Miloš za Informer.

Na pitanje kakvi su im planovi za dalje kaže:

- Da se redovno čujemo i ne odvajamo. A ako Bog da, da uskoro odem i kod nje u Francusku, da provedemo vreme zajedno, da upoznam svoju braću, očuha. Da se zbližimo. Biće sve ovo dobro.

- Odlučila sam da odem u Nemačku kada je Miloš imao dve godine. To je bilo vreme kada je počeo rat u Jugoslaviji, a ja sam rešila da za sebe i svoju porodicu stvorim uslove za život i da tamo i oni dođu. Međutim, nije bilo šanse jer su uveli vize. Nije bilo linija autobusa, aviona... Miloš je ostao sa svojim ocem. Međutim, on ga je ostavio samog, a dete ko dete, na momenat se popelo na ivicu prozora. Video ga je komšija, polako se primakao i skinuo ga odatle da ne padne. Neko od komšija je sve to prijavio. To je bio alarm za policiju i Centar za socijalni rad, jer sam ja bila u Nemačkoj, a njegov biološki otac, sa kojim je ostao, nije bio u kući. Ostavio ga je samog. To je bio razlog što ga je socijalni radnik uzeo i odmah su ga dali na usvajanje. Niko me nije obavestio, samo su ga odveli i do dana današnjeg nisu hteli da mi kažu ko su usvojitelji. Najveći problem u potrazi je bilo njegovo novo prezime koje je dobio, a koje ja nisam znala.

Foto: Informer

Našao je na Fejsu

Ne veruje ni da bi ga sada našla, da joj srednji sin, dodaje ona, nije čestitao rođendan na Fejsbuku.

- Miloš je znao moje ime, ali nije znao gde sam. Dalja rođaka po ocu dala mu je informacije o meni. On me je tražio i na društvenim mrežama, gde je pronašao profil mog drugog sina. Video je njegovu objavu za moj rođendan i meni je nakon nekog vremena stigla poruka: "Konačno sam video svoju majku." Od tih njegovih reči bila sam u šoku. Preplavili su me strah i neverica jer nisam znala kakav je njegov stav o svemu što se desilo. Šta li misli o meni... Tada smo počeli da se dopisujemo. Ali on mi je odmah dao nadu i utehu jer je napisao da mi ništa ne zamera, da me ne osuđuje, da sam bila nemoćna i da će vreme sve uraditi za nas... Mojoj sreći nije bilo kraja. Spakovala sam stvari i došla u Srbiju da konačno zagrlim svog prvog sina - kaže Zdenka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Suzana

pre 1 godinu

Ah,draga Zdenka, u mladosti napravimo gresku koja nam zivot pretvori u golgotu. Vazno da je imao divne roditelje koji su ga voleli i vaspitali da prasta i razume.Koliko vidim Milos je bio u kontaktu sa ocevom familijom,ali vi ste otisli vrlo daleko,no zivot rezira neverovatnu u ovom slucaju srecu!Zelim vam dobro zdravlje. Redakciji pozdrav.Informer nebi bio Informer, ako ne pronadje i oca ovog predivnog mladica.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija