• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

13.04.2023

15:40

„Dunav osiguranje“ pokreće kampanju za detinjstvo bez nasilja

Duvan osiguranje

Društvo

„Dunav osiguranje“ pokreće kampanju za detinjstvo bez nasilja

Podeli vest

U Beogradu, 11. aprila, „Kompanija ,,Dunav osiguranje“ je u saradnji s dugogodišnjim partnerom Sportskim igrama mladih održala radionicu na temu zaštite dece od nasilja. To je ujedno bio uvod u kampanju „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koju će ove godine „Dunav“ podržati u okviru svog krovnog projekta društvene odgovornosti „Prijatelj od detinjstva“.

Radionici su prisustvovali koordinatori SIM-a i zaposleni u Kompaniji koji će volonterski podržati kampanju na terenu. Prisutne na ovom događaju pozdravile su Maja Marković, direktorka Centra za marketing i brigu o klijentima „Dunav osiguranja“, Nikoleta Šubert, direktorka Direkcije za prodaju životnih osiguranja u toj kompaniji, Marija Mihajlović, predsednica „Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“, i psihološkinja Biljana Lajović. 

U fokusu najavljene kampanje biće ponašanje na sportskim terenima, pre svega dece, ali i roditelja, vođa ekipa, učitelja, nastavnika i navijača. Kako su Sportske igre mladih najmasovnija amaterska sportska organizacija za decu i mlade u Evropi, poruke susreta koje promovišu fer-plej, toleranciju i pozitivne vrednosti moći će da čuje veliki broj ljudi.

Ono što spaja našu kompaniju i Igre jeste želja da pomognemo deci u spoznaji pravih životnih vrednosti i u odrastanju bez stresa izazvanog vršnjačkim nasiljem. „Dunav“ je sa svojim partnerima  na istom društveno odgovornom zadatku rešavanja tog rastućeg problema – istakla je Maja Marković, ukazujući na dugogodišnju uspešnu saradnju te kompanije sa Sportskim igrama mladih u Srbiji. 

Foto: Duvan osiguranje

Predsednica Igara u Srbiji Marija Mihajlović podvukla je da glavna ideja Igara jeste promovisanje fer-pleja i poštovanja različitosti:

Ove godine naša misija dobija još više na značaju. Poruka koju šaljemo deci iz Srbije i regiona „Pružam ruku, ne podmećem nogu“ samo je novi slogan kojim  prenosimo ideju vodilju Sportskih igara mladih da fer-plej, tolerancija, prijateljstvo i druženje nemaju alternativu. Verujem da ćemo kroz aktivnosti koje smo sa stručnim timom vredno spremali, dopreti do mnogih mališana, ali i odraslih budeći  svest o tome da se mora stati na put gorućem problemu  vršnjačkog i svih drugih vrsta nasilja.

U timu koji će sprovoditi kampanju „Pružam ruku, ne podmećem nogu“ je i Biljana Lajović, psihološkinja s dugogodišnjim iskustvom baš u oblasti vršnjačkog nasilja. Ona je uredila priručnik za SIM koordinatore, koji treba da im bude glavni oslonac u radu na terenu, a pripremljene su i brošure za decu, ali i odrasle, koji će kao vođe timova ili navijači biti učesnici Igara. 

–  Svi možemo da damo doprinos u borbi protiv nasilja a prvi korak je da pođemo od sebe, od nas odraslih. Deca odrastaju po uzoru na nas, gledaju šta mi radimo i kako se ponašamo. Sportske igre mladih su proslava života, druženja, svega što je pozitivno, i u tom duhu treba nastaviti kako bi deca shvatila da su sport i sportska takmičenja zadovoljstvo, te da im cilj nije pobeda po svaku cenu, već igra – naglasila je Lajović.

U godini kada Sportske igre mladih u Srbiji slave svoj deseti rođendan, Kompanija „Dunav osiguranje“ nastaviće sa nagrađivanjem stipendijskim osiguranjem učesnika Igara koji budu primer fer-pleja i druženja. Biće nagrađeni i SIMOVCI koji na događajima u okviru Karavana radosti i prijateljstva i Državnog finala pošalju najkreativnije poruke na temu „Pružam ruku, ne podmećem nogu, a protiv svih vidova vršnjačkog nasilja. Novina je i da su „Dunav osiguranje“ i SIM ove godine obezbedili nagrade za najbolju publiku, to jest za decu iz grada domaćina Igara koja su na tribinama pokazala kako može da se bodri i navija u duhu drugarstva.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17