• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. M. - J. M.

20.04.2023

07:30

PORODIČNA DRAMA ŠOKIRALA SRBIJU, U OBRAČUNU RODITELJA OTAC OTEO DETE? Sumnja se odveo ga je u Švajcarsku bez pasoša!

informer.rs

Društvo

PORODIČNA DRAMA ŠOKIRALA SRBIJU, U OBRAČUNU RODITELJA OTAC OTEO DETE? Sumnja se odveo ga je u Švajcarsku bez pasoša!

Podeli vest

Jelena Abramović (32) kaže da je njen suprug Mašan Lubarda (37), od kojeg se razvodi, na Veliki petak bez njenog znanja odveo njihovog dvogodišnjeg sina u Cirih * Otac Mašan: Sve je laž, Jelena je psihopata! * Ivica Dačić: Pomoći ćemo Jeleni da vrati sina!

Beograđanka Jelena Abramović (32) optužila je svog supruga Mašana Lubardu (37) da je oteo njihovog dvoipogodišnjeg sina na Veliki petak i odveo ga bez pasoša u Švajcarsku! S druge strane, otac dečaka Mašan Lubarda za Informer tvrdi da su navodi majke netačni i da je ona ta koja je zapustila njihovog sina, zbog čega je morao da uzme dete.

Preko granice bez pasoša

- Na Veliki petak sam odvela dete kod oca da farbaju jaja. Dogovor je bio da dete uzmem oko šest-sedam po podne, ali nešto mi nije dalo mira. Izjedalo me je iznutra, te sam oko četiri po podne rešila da Mašanu napišem poruku i pitam kako mi je dete, da li je nešto jelo... Poruka suprugu nije stigla. Zovem, nedostupan je... Odmah sam pomislila da se nešto strašno desilo. Uzela sam da zovem njegovu majku, sestru, prijatelje, ali niko se nije javljao. Počela sam da se tresem od straha i odmah pozvala policiju, a zatim i prijavila detetov nestanak - kaže Jelena i nastavlja:

- Agonija je postajala sve veća. Moje dete se nikad nije odvajalo od mene, ono je malo. Prolazili su sati, a od njega ni traga ni glasa. Tek u subotu, posle 30 sati, javio se Mašan da kaže da je dete s njim u Švajcarskoj. Bila sam šokirana, jer kako je uspeo da ga izvede iz zemlje preko granice kada je detetov pasoš kod mene. Nije mi jasno ni kako su izašli iz zgrade a da ih ne vidim, jer sam čekala ispred. Kao da sam znala.

Nesrećna žena tvrdi da je njen još zakoniti suprug, protiv koga je u januaru pokrenula

brakorazvodnu parnicu, odveo njihovo dete bez njene saglasnosti i pasoša!

- Iako kaže da je dete s njim, nije mi dozvoljavao da ga vidim preko video-poziva, da mu čujem glas, da pitam da li je dobro. Tek juče, na moje insistiranje, dozvolio mi je da ga vidim nekoliko minuta preko kamere! Sluđena sam, pogubljena, razgovarala sam i sa advokatima. Slutnje su se, nažalost, obistinile, sami su me upozoravali da može doći do toga. Nikada nisam imala nameru

da svom detetu uskratim pravo da viđa oca jer znam koliko je to značajno za njegov razvoj. On je sramota za muški rod - priča ona.

Foto: informer.rs

Švajcarska! Sumnja se da je mališan u ovoj zgradi
Otac: Dete na sigurnom, Jelena je prihopata

S druge strane, Jelenin suprug Mašan je za Informer bez problema potvrdio da se sa sinom nalazi u Švajcarskoj, i napominje da su svi navodi njegove supruge čiste laži!

- Sve je laž, Jelena je psihopata i patološki lažov! Naš sin je bolje nego ikad, jer se vratio zdravom životu. Jedina istina je da je Jelena ta koja je zapostavljala naše dete! Više informacija ću dostaviti medijima nakon konsultacije s advokatima u Švajcarskoj i Srbiji - rekao je Mašan ne želeći da odgovori kako je sina bez pasoša izveo iz Srbije i odveo u Švajcarsku.

Tužilaštvo ispituje sve okolnosti

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je od švajcarskih vlasti dobilo informaciju da je majka protivno odluci švajcarskog suda sa detetom napustila teritoriju Švajcarske.
"Postupamo po zahtevu za vraćanje maloletnog deteta na osnovu Haške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece, koji zahtev je centralni organ Švajcarske

Konfederacije preko našeg ministarstva pravde dostavio policiji i tužilaštvu, a u cilju provera navoda oca da je protivno odluci švajcarskog suda majka sa maloletnim detetom napustila teritoriju Švajcarske", kazali su u tužilaštvu.

Abramovićeva tvrdi i da je njen suprug obmanuo švajcarske vlasti.
- On tamo nije prijavio da smo mi u procesu razvoda od januara ove godine, ali mi je rekao da je pokrenuo neku privremenu meru, postupak za odvojeni život... Mi nismo švajcarski državljani, već srpski, i zato molim naše nadležne da mi pomognu - kaže majka dečaka.

Foto: informer.rs

 


Dačić: Pomoći ćemo majci da vrati dete

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić istakao je da će Ministarstvo spoljnih poslova pomoći Jeleni Abramović da vrati dete.

- Pomoći ćemo kao Ministarstvo u okviru konzularnih aktivnosti. Razmenili smo brojeve za lakšu komunikaciju. Pasoš je kod majke, a otac je odveo dete. Zajedno sa policijom i Ministarstvom pravde treba videti šta da se učini. Ovde je verovatno reč o nečemu što je krivično delo. Nažalost, slučaj Abramović nije pojedinačan ni izolovan primer - rekao je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mare

pre 1 godinu

Ovo crnogorci kao da su pelcovani da otimaju majkama decu. Razvešću se ali deca neće biti sa tobom. Đe da mi pokolenja odgaja raspuštenica

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

(SASTAVI) Atalanta i Leverkuzen biju bitku za trofej! Ko osvaja Ligu Evrope, "boginja" ili "farmaceuti"? Uživo
Fudbal

(SASTAVI) Atalanta i Leverkuzen biju bitku za trofej! Ko osvaja Ligu Evrope, "boginja" ili "farmaceuti"?

Kucnuo je čas, vreme je za finale Lige Evrope! Fudbaleri italijanske Atalante i nemačkog Bajera iz Leverkuzena večeras (21.00, Arena 1 premijum) na stadionu "Aviva" u Dablinu biju bitku za trofej drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja, a ljubitelji fudbala nadaju se spektakularnoj utakmici, s obzirom na to da obe ekipe gaje izuzetno ofanzivan fudbal!

22.05.2024

19:59

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Uspešno održana konferencija Lepota žene!
Moda i lepota

Uspešno održana konferencija Lepota žene!

Konferenciju "Lepota žene" drugu godinu za redom organizovala je agencija "Advertising Solutions", na čelu sa Natašom Vulin. Tokom celodnevnog programa, 21. maja, u prostoru Jugoslovenske kinoteke govorilo se o ženama kroz prizmu zdravlja, snage, pobede i lepote.

22.05.2024

16:37

Džet set

Srbija