• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

12.05.2023

14:15

KO ŠIRI PANIKU NA INTERNETU IDE U ZATVOR! Kazna je ogromna! Sajber stručnjak otkriva šta nikako ne smete da objavite

Društvo

KO ŠIRI PANIKU NA INTERNETU IDE U ZATVOR! Kazna je ogromna! Sajber stručnjak otkriva šta nikako ne smete da objavite

Podeli vest

Za krivično delo izazivanje panika i nereda putem društvenih mreža ili sredstva javnog informisanja, po stavu 2. zaprećena je kazna i do pet godina zatvora, izjavio je danas stručnjak za sajber kriminal Saša Živanović.

On za kaže da su izazivanje panike nereda ili krivična dela ugrožavanja sigurnosti krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti, za krivično delo izazivanje panika i nereda zaprećene su kazne u stavu 1, od tri meseca do tri godine i novčana kazna, a u stavu 2, ako je ta objava preko društvenih mreža ili preko sredstava javnog informisanja, zaprećena je kazna i do pet godina zatvora.

- Kod krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, zaprećena kazne su u stavu 1 do jedne godine, a do tri godine ako su upućene prema članovima vlade, novinarima, policiji, tužilaštvu - dodao je on.

Živanović napominje da određeni broj ljudi koji objavljuju takve stvari nisu ni svesni šta rade, naročito kada je reč o maloletnicima i deci uzimajući u obzir njihovu zrelost, percepciju i da li su svesni odgovornosti za stvari koje pišu.

Samatra da su ljudi, kada se nalaze ispred ekrana svog telefona ili računara, dosta hrabriji i iznose nešto u sajber prostor što u realnom životu uopšte ne bi mogli da kažu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mijamoto

pre 11 meseci

pa vi sirite paniku picka vam materina , od korone pa do ubistava po skolama , cuj vrsnjacko nasilje , propagirate nasilje na televiziji i u zadrugama , sad kad albanci hoce daokupiraju Nis vi ste u svojoj blejogradskoj politickoj parazitskoj psihopatiji poceli da razoruzavata srbe na Kosovu i gradjane Srbije a ne razoruzavate Nato pakt, Izrael , saudijsku arabiju , pedofilski Vatikan , tudjmanove naciste i islamske teroriste koji vec sto godina vrse nasilje , terorizam i genocid nad srpskim narodom . Da vas jebo James Fuda , Dr Solomonowitz Korona Konj i britanski nacisticki agent Solomon Sulejman Kuracdjordjewitz koji za vreme ubistva dece i srpskog dana zalosti ide na slavlje britanskog pedofila kralja Charlesa koji je bacio uranijumske bombe i financirao i naoruzavao tudjmanove paveliceve naciste i islamske teroriste da ubijaju srpsku decu i gradjane Srbije .

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17