• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/sputnikportal.rs

17.05.2023

15:22

OVOG SRBINA SLAVI CELA ITALIJA! Dete je nosila bujica, ĐORĐE NIJE RAZMIŠLJAO NI SEKUND (FOTO/VIDEO)

printskrin/tviter

Društvo

OVOG SRBINA SLAVI CELA ITALIJA! Dete je nosila bujica, ĐORĐE NIJE RAZMIŠLJAO NI SEKUND (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Hiljade ljudi evakuisano je iz svojih domova nakon što su sever Italije pogodile razorne poplave. U planinama iznad Ćezene padavine ne jenjavaju, a mnogima su životi ugroženi. Jedan od heroja koji je spasao ljude iz vodene bujice je i Srbin Đorđe Pantić.

Kada je tridesetsedmogodišnji Đorđe, koji je sin našeg čuvenog pisca Mihajla Pantića, čuo povike svojih komšija koji su zvali u pomoć, nije se dvoumio oko toga šta treba učiniti.

- Bio sam na terasi svog stana i video sam šta se dešava. Napolju je u opasnosti bila komšinica koja živi pored mene. Video sam njenog muža koji je dovikivao da su mu žena i dete zarobljeni u vodi. Obuo sam patike, obukao jaknu, strčao i ušao u vodu. Malo sam šetao, malo sam plivao, došao sam nekako do deteta. Odveo sam ga na sigurno. Manje-više sve je to trajalo jedan minut - opisao je Đorđe dramu.

 

 

Đorđe ističe kako se nije preterano bojao, budući da teren poznaje dobro i da nije previše razmišljao o tome šta se sve njemu može dogoditi.

- Iskreno da kažem nisam se preterano plašio pošto je to moj kraj, tu prolazim svaki dan i u suštini znam da je sve asfaltirano. Jedino sam malo morao da porazmislim kako ću da prođem kroz pasaž i garažu gde je vukla bujica, ali ni to nije bilo tako strašno. Nije baš kao da sam skočio u nabujalu reku. Ali, jeste bilo bujice, tu se reka izlila i imao sam malo sreće jer koliko god je bila jaka voda, u tom momentu je bila malo oslabila - rekao je skromno Đorđe Pantić koji se takođe sada nalazi na bezbednom.

Foto: printskrin/tviter

Đorđe spasava dete

Očekuje se novi talas

On objašnjava da je ostatak stanovništva koji se nalazi na prizmenim spratovima evakuisan jer se očekuje još jedan talas danas u tri popodne, budući da su u planinama iznad Ćezene pojačane padavine, a da je u samom gradu kiša ovog jutra dva puta padala, doduše vrlo kratko.

- Panika koja je zavladala među stanovništvom Italije razumljiva je, jer su kod njih elementarne nepogode poput zemljotresa mnogo češće nego kod nas, a poplave nisu nešto na šta su navikli - istakao je Đorđe.

Na pitanje da li će se možda vratiti u Srbiju dok se čitava situacija na smiri, Đorđe koji već pet godina živi u Italiji i radi kao kuvar, kroz osmeh govori da "nema šanse", jer sutra mora da se vrati na posao. Za njega je ono što je učinio normalna stvar i, kako sam kaže, veruje "da bi svako iz naših krajeva isto uradio".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija