• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

23.05.2023

17:20

BIZARNO! PRED MATURU ODLAZE POD NOŽ, STAVLJAJU NOVE GRUDI, PUMPAJU USNE... Srednjoškolke poludele za novim trendom

Aleksandar Jovanović Cile

Društvo

BIZARNO! PRED MATURU ODLAZE POD NOŽ, STAVLJAJU NOVE GRUDI, PUMPAJU USNE... Srednjoškolke poludele za novim trendom

Podeli vest

Veliki broj tinejdžerki pred matursko veče ide pod nož i pumpa usne, sređuje nos i obraze, koriguje jagodice... Ove godine je taj trend masovniji nego ikad, pa su i u klinikama za plastičnu hirurgiju, ali i u kozmetički salonima svi termini popunjeni.

Tek punoletne devojčice dolaze u pratnji roditelja, koji su spremni da ispune sve želje svojih ćerki, pa za njihovo ulepšavanje ne žale ni dinar.

Žele veće grudi i "opasan pogled"

Osim ordinacija za estetsku hirurgiju, ovih dana pune se i kozmetički saloni, koji nude ove usluge. Prema rečima kozmetičara, maturantkinje kada dođu na sunčanje ili da rezervišu termin za šminku i frizuru, obavezno traže i neki tretman estetskog ulepšavanja.

- Ovih dana smo krcati! Krenula je sezona svadbi, ali i matura. Ono što je primetno ove godine jeste veliki broj devojčica koji za matursko veče želi da nešto uradi na sebi. Uglavnom rade obrve, odnosno tehniku "podizanja" kako bi imale opasniji pogled, stavljaju hijaluron u usne, ističu jagodice. Ali, ima i onih koje žele hijaluron i u predelu čelu, kako se ne bi mrštile na slikama- otkrivaju nam u jednom beogradskom salonu lepote.

Foto: Informer DN

Mlade devojke sve češće rade neke estetske zahvate

Da pred maturske večeri imaju pune ruke posla i da se devojčice otimaju za termine, za Informer je potvrdio i naš poznati plastični hirurg dr Dimitrije Panfilov.

- Bliže im se maturski balovi, a samim tim i potreba da te noći budu savršene i odišu samopouzdanjem. Što se tiče zahteva, najviše im radimo povećavanje usana, korigovanje ušiju i nosa, isticanje jagodica... Imamo i one koje žele veće grudi, kako bi izgledale što seksipilnije u svojim haljinama. Ono što posebno primećujemo ove godine jeste da sve više roditelja dolazi sa svojim ćerkama i da im upravo neki estetski zahvat poklanjaju za njihovo veče - kaže dr Panfilov.

Cene zahvata

Usne 250 - 500

Podizanje obrva 600-1.000

Kontura obraza oko 1.500

Grudi 2.500-3.500

cene su u evrima

Važno da se ne pretera

Prema njegovim rečima, kada su u pitanje ove intervencije, najbitnije je da se ne pretera i da sve bude u skladu sa godinama i izgledom tih devojčica.

- Zato uvek savetujemo tim mladim damama da dođu sa roditeljima, pa da se svi zajedno dogovorimo. Pacijentkinja kaže svoje želje, mi naše mišljenje. Stručni tim, zajedno sa lekarima i psiholozima, donese odluku i zaista uvek dođemo do najboljih rezultata. Jer prevelike grudi ili prenapumpane usne, potpuno su neumesne - naglašava dr Panfilov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pc

pre 11 meseci

Pa toliko ste reklamirali Farmu i onaj šljam i to sve za pare. Uložili smo u školstvo. Sada nam sva deca liče na starlete. Hvala vam gospodo iz Informera. I onda kažete SKANDALOZNO. moje dete ne ide na te tretmane, a vaša. Ja sam svoju školu sam završio, a vi? Ja sam obrazovan i stručan, a vi? Nisu problem deca, a da li ste problem vi?

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija