• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir.rs

26.05.2023

10:50

"MOJE DETE JE PREŽIVELO MASAKR, PA ČETIRI DANA POSLE SAHRANE DRUGARICE DOBILO DVOJKU!" Objava majke učenice iz "Ribnikara" uznemirila narod

Zoran Sinko/Printscreen

Društvo

"MOJE DETE JE PREŽIVELO MASAKR, PA ČETIRI DANA POSLE SAHRANE DRUGARICE DOBILO DVOJKU!" Objava majke učenice iz "Ribnikara" uznemirila narod

Podeli vest

Na društvenim mrežama prethodnih dana povela se polemika nakon što se saznalo da su pojedini nastavnici učenicima OŠ "Vladislav Ribnikar" upisivali ocene u elektronski dnevnik osam dana nakon masakra koji se tamo desio 3. maja.

Bojana Nedeljković, zamenica predsednika saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i majka učenika sedmog razreda ove škole na Tviteru je objavila skrinšot objave majke druge učenice, kojoj je 11. maja upisana dvojka iz francuskog. Vidi se da je ta majka napisala:

- Moja Ana je preživela masakr u Ribnikaru. Pobegla je. Ona je sedmi razred. Ne ide u školu. Danas joj je u e dnevniku osvanula ocena iz francuskog - 2, upisana četiri dana posle sahrane preminule drugarice - napisala je ta majka.

Ljudi komentarišu da deca pod traumama ne mogu ni da zaspe, a da umesto dvojki treba da im se dele zagrljaji.

Foto: printskrin/instagram

Dok su roditelji i deo javnosti s razlogom zbog ovoga uznemiren, Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola objašnjava kako se ovako nešto dogodilo:

- Vrlo je verovatno da su u pitanju ocene koje su zaostale, koje su deca dobila pre prvomajskih praznika. Ne popunjavaju svi nastavnici ažurno onlajn dnevnik, neki upisuju ocene i posle 15 dana, mesec dana. Ta nastavnica je možda mislila da mora da ispuni svoju radnu obavezu. Propust je direktora škole i pedagoga što ne prate upisivanje ocena redovno. U ovim trenucima su kontrola i odgovornost neophodni.

Inače, na objavi majke devojčice sedmog razreda vidi se i da su joj upisani 22. i 23. maja "neregulisani izostanci" na časovima engleskog i matematike. Antić kaže da se pod "neregulisanim" izostancima vodi svaki izostanak dok se ne donese opravdanje, i da sad deca svakako mogu i ne moraju na nastavu u toj školi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aaaa

pre 10 meseci

Poštovana majko, Dete je željno zagrljaja, a vi se zapitajte zašto je to tako i zašto vašem detetu ne pružate dovoljno ljubavi i pažnje. Vaša objava ili šta god, a nije mi jasna, a ni normalna, nikako nije znak ljubavi prema vašem detetu već činjnje medvedje usluge, korišćenje ove tragedije za ne znam za šta i ne znam zbog kojeg razloga!?!? Dvojka koja je upisana može da bude rezultat mnogih parametara, a vi popričajte sa vašim detetom zašto je to dvojka. Da je bila petica verovatno se ne bi oglašavali. Možda ne biI bilo loše da NEKI roditelji dobiju mogućnost da na početku školske godine sami odmah upišu ocene koje bi oni želeli i svi problemi bi bili rešeni? P.S. Tužno i licemerno je ovakvu situaciju koristiti za lečenje ličnih frustracija, dajte malo ljudskosti molim vas!!! NAJISKRENINJE SAUČEŠĆE PORODICAMA NASTRADALIH!

Lov u mutnom

pre 10 meseci

Ova objava je samo odraz bezobrazluka te majke koja ima toliko drskosti da ovakvu nesreću koristi da "izboksuje" bolje ocene za svoju ćerku. Kako je nije sramota? Da neće možda da kaže da je njena ćerka zbog tragedije zaboravila francuski? Garantujem da je ona takođe i jedna od onih koji su tražili da se za tu školu kompletna nastava za ovu godinu završi sa 3. majem - to što nije savladano gradivo, što deca nisu ocenjena i nije sproveden nastavni program koga briga. Verovatno bi bili zadovoljni da se svima zaključe ocene 5 iz svih predmeta ... Sramno, zato i nastaju monstrumi i bitange poput KK

Voja

pre 10 meseci

Znači, ceo narod se uznemirio što joj je dete dobilo u školi dvojku. Neznam ko je ovde jadan, ili majka ili ko je ovo objavio

Alex

pre 10 meseci

Naravno da je dete željno zagrljaja kad mu se majka bavi ocenama i društvenim mrežama. Sramotno vrednovanje prioriteta od jedne majke.

Zoran

pre 10 meseci

Ja mislim da tvoje dete ni dvojku nije zasluzilo. Umesto da kaznis dete ti se zalis na dvojku sram te bilo..

Penzionerj

pre 10 meseci

Da posle ovolike tragedije nemoralni koriste da sve i svašta objavljuju. Kraj školske godine i ocene treba zaključiti. Vi biste peticu iako nema znanje. Objasnite detetu da mora učiti ako želi veću ocenu. Za takve roditelje, džaba vratiti zakon koji je prethodna vlast oberučke usvojila. Šta očekivati od dece kada su roditelji takvog obrazovanja.

"KADA JE ĐACIMA REČENO DA JE DEVOJČICA PREMINULA, NASTALA JE VRISKA, JEDNA UČENICA JE..." Pisac Nedeljković otkrio nepoznate detalje o tragediji u "Ribnikaru"
Društvo

"KADA JE ĐACIMA REČENO DA JE DEVOJČICA PREMINULA, NASTALA JE VRISKA, JEDNA UČENICA JE..." Pisac Nedeljković otkrio nepoznate detalje o tragediji u "Ribnikaru"

Pisac Dušan Nedeljković izjavio je da je do juče mislio da smo mi kao brod bez kormilara, ali od kada je grad reagovao na potrebe dece i roditelja da se u OŠ "Vladisalv Ribnikar" da se ne vraćaju nakon masakra koji je počinio trinaestogodišnji učenik te škole smatra da se može doneti neki mir među ljudima. On je otkrio i da je nekoliko dana posmatrao svog sina, koji je takođe, učenik ove škole, nakon čega je odlučio da ga povuče iz grada.

25.05.2023

11:12

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija