• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.05.2023

19:45

JA TAKO MALI, A ZAŠTO SAM UBIJEN? Miloš je imao samo četiri godine kada je lišen života na najsuroviji način - Jedina mu je krivica što je bio SRPSKO DETE

A. Grbović

Društvo

JA TAKO MALI, A ZAŠTO SAM UBIJEN? Miloš je imao samo četiri godine kada je lišen života na najsuroviji način - Jedina mu je krivica što je bio SRPSKO DETE

Podeli vest

Pre tačno 23 godine, na današnji dan, u selu Cernica kod Gnjilana ubijene su tri osobe, a među njima i četvorogodišnji dečak Miloš Petrović.

Pre 23 godine, 28. maja, u srpskom selu Cernica, kod Gnjilana, ubijen je srpski dečak Miloš Petrović. Tada je imao samo četiri godine.

Ubijen je od strane albanskih terorista koje je predvodio Afrim Zećiri, pripadnik takozvane OVK. Ni on, ni njegovi pomagači nikada nisu procesuirani.

Foto: A. Grbović

Miloš Petrović

Pored Miloša, ubijen je i Vojin Vasić kao i Tihomir Trifunović. 

Mali Miloš Petrović iz Cernice na Kosovu i Metohiji imao bi danas 27 godina, da njegov mlad i nevin život nije oduzet na tako surov način. U njega je pucano dok je svojih osmehom i igrom zabavljao ostale Srbe ispred lokalne prodavnice. Njegov smeh tog kobnog dana pretvoren je u plač koji i danas odzvanja.

Tragičnog dana iz obližnje reke zločinac se prišunjao i zverski sasuo ceo rafal automatskom puškom u Srbe. Četvorogodišnjeg Miloša pokušao je da zaštiti njegov ujak Vojin Vasić, ali je i on ubijen.

Na grobu tragično nastradalog mališana ispisan je natpis koji mnogima ledi krv u žilama.

"Deco, stanite i pogledajte me! Ja tako mali, a zašto sam ubijen?" glasi natpis na grobu Miloša Petrovića. 

 

 

Milošev brat, Lazar, pre nekoliko godina ispričao je detalje ovog stravičnog zločina koji se dogodio pred njegovim očima.

- Pamtim svaki detalj, sve je ostalo ucrtano u mom sećanju. Dan je bio miran, kao da je nagoveštavalo da će se nešto strašno dogoditi. Stric nas je pozvao da odemo do prodavnice da kupimo sladoled. Čuli su se rafalni pucnji, a ja sam se uhvatio za glavu, ostao skamenjen pored nekog zida. Nekoliko metara dalje moj mali brat pao je mrtav - ispričao je Lazar.

Za zločine u Cernici niko nikada nije odgovarao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 9 meseci

Ovo je još jedan u nizu razloga! Sve mora da dođe na svoje mesto, kad tad! I doći će! Niko ne sme da ostane ne kažnjen! Živela Srbija!

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59