• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2023

10:14

RHMZ IZDAO 4 UPOZORENJA, EVO ŠTA NAS ČEKA: Spremite se za pljuskove, grmljavinu i grad

Informer

Društvo

RHMZ IZDAO 4 UPOZORENJA, EVO ŠTA NAS ČEKA: Spremite se za pljuskove, grmljavinu i grad

Podeli vest

RHMZ je najavio da se danas posle podne na severu i zapadu očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je da će u Srbiji danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, od sredine dana u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti i kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom.

RHMZ je najavio da se danas posle podne na severu i zapadu očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, padom temperature, pojačanim severozapadnim vetrom i lokalnom pojavom nepogoda sa gradom.

RHMZ je jutros izdao čak četiri upozorenja. Jedno je upozorenje na intenzivne pljuskove, jak i olujni vetar i lokalnu pojavu grada.

– Tokom poslepodneva i večeri u severnim i zapadnim krajevima Srbije se očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom i pojavom grada u zoni najintenzivnijih pljuskova, kao i većom količinom padavina za kratak vremenski period (20 do 30 mm).

– Tokom večeri na teritoriji Beograda se očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom i pojavom grada u zoni najintenzivnijih pljuskova, kao i većom količinom padavina za kratak vremenski period (20 do 30 mm) – navodi se u upozorenju RHMZ.

Promena vremena

– I danas će biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom do 36 °C. Nailazak izraženog frontalnog sistema iz srednje Evrope do Srbije očekuje se posle podne i uveče. Do krajnjeg severa Bačke i Banata prolazak fronta očekuje se u periodu između 15 i 18 časova, preko ostalih delova Vojvodine i zapadne Srbije između 18 i 21 čas, a preko centralnih krajeva (Šumadija, Pomoravlje) između 21 i 00 časova sa tendencijom daljeg premeštanja na istok i jugoistok u drugom delu noći. (U nestabilnoj vazdušnoj masi ispred fronta izolovano će i ranije posle podne biti kratkotrajne kiše i grmljavine).

Foto: Informer

Tekst potpisa

Prolazak frontalne zone preko naše zemlje biće brz, praćen kišom, pljuskovima, grmljavinom i jakim i olujnim severozapadnim vetrom, dok se u zoni najintenzivnijih pljuskova očekuje i pojava grada. Lokalno se prognozira 20 – 30 mm za kratko vreme i udari vetra kratkotrajno jači od 20 – 25 m/s. Usled očekivane pojave vremenskih nepogoda, na snazi će biti narandžasti meteo alarm. Sutra tokom dana pljuskovi i grmljavina će biti izraženi na istoku i jugu Srbije (oblast od Borskog i Zaječarskog okruga, Homolja, preko dela Pomoravlja i jugoistočne Srbije ka Kosovu i Metohiji), pa će u ovoj oblasti lokalno pasti i preko 30 mm kiše uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra u zoni najintenzivnijih pljuskova.

U nedelju nema uslova za nepogode – smenjivaće se sunčani i oblačni intervali, a kratkotrajna kiša ili pljusak biće mogući još ponegde na istoku i jugoistoku Srbije, kao i u brdsko-planinskim predelima. U ponedeljak u svim krajevima Srbije pretežno sunčano – stoji u najavi RHMZ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija