• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.07.2023

09:21

Oglas razbesneo roditelje na društvenim mrežama! Mnogi se pitaju da li je ovo ozbiljna ponuda (FOTO)

Shutterstock

Društvo

Oglas razbesneo roditelje na društvenim mrežama! Mnogi se pitaju da li je ovo ozbiljna ponuda (FOTO)

Podeli vest

Na jednoj Fejsbuk grupi za čuvanje dece u Srbiji, trinaestogodišnja devojčica izrazila je želju da radi ovaj odgovoran posao dva - četiri sata dnevno, uz dozvolu svojih roditelja.

Međutim, njena objava vrlo brzo je postala predmet polemike oko toga da li se trinestogodišnjakinji uopšte može poveriti dete na čuvanje. Objavu o čuvanje dece podelila je na grupi gde se, inače, veliki broj porodica spaja sa dadiljama.

- Zdravo, imam 13 godina. Zainteresovana sam da čuvam decu uzrasta od tri godine i više. Imam godinu dana iskustva čuvanja dece. Zbog obaveza u školi radila bih od dva do četiri sata dnevno radnim danima, vikendom od tri do pet sati - napisala je devojčica i u komentaru napomenula da ima dozvolu svojih roditelja.

Tada je nastala opšta polemika oko toga da li je devojčica od 13 godina sposobna da vodi računa i čuva dete od tri godine. Dok neki u komentarima pitaju zašto je uopšte oglas poput ovog objavljen i uzet za ozbiljno, neke majke ipak smatraju da je devojčica od 13 godina sposobna da čuva malo trogodišnje dete.

Foto: printskrin/društvene mreže

 

Stavovi roditelja se pak razlikuju. Jedni zdušno podržavaju inicijativu trinaestogodišnjakinje da radi i sama zaradi džeparac. A opet, ima i onih koji smatraju da smo požurili sa "zapadnjačkim vrednostima". Jedna mama koju smo pitali da li bi mogla da ostavi na par sati malo dete sa trinaestogodišnjakinjom, odgovorila je da ipak ne bi.

- Znam koliko je to zahtevno i da je u nekim momentima i meni zahtevno da ih ispratim, tako da ne bih. Takođe i zakon govori u prilog tome da su deca sa 13 godina nedovoljno sposobna da na sebe preuzmu toliku odgovornost jer ih i zakon tretira kao decu - rekla je jedna mama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija