• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.07.2023

21:31

Pripazite! Srbima ukrali automobil u Grčkoj, upozorili odmah ostale turiste - Nikako ne parkirajte ovde!

Informer

Društvo

Pripazite! Srbima ukrali automobil u Grčkoj, upozorili odmah ostale turiste - Nikako ne parkirajte ovde!

Podeli vest

Kada odemo na letnji odmor u neku drugu državu, pored dobrog provoda još jedna stvar uvek treba da nam je na umu - kako da zaštitimo svoje stvari i budemo rasterećeni brigom za njih. Ipak, ovo je veoma teško s obzirom da ma u koju zemlju otišli, uvek ima predatora koji samo čekaju lakoverne i neobazrivne turiste.

Mnogo naših turista bira Grčku kao turističku destinaciju upravo zbog sigurnosti. Međutim, nezavisno od toga da li ste u Srbiji, Grčkoj ili nekoj trećoj zemlji, provale, krađe i namerna oštećenja automobila su nešto sa čime se ljudi susreću svakodnevno.

Za turiste koji se odluče da putuju u svojoj režiji veliki problem predstavlja sigurnost automobila. I turisti i građani Grčke su potpuno svesni problema obijanja automobila na parkinzima, razbijanja stakala i krađe automobila, kao i činjenice da je poslednjih godina ovakva vrsta kriminala povećana u Grčkoj.

Jedna naša turistkinja podelila je svoje iskustvo na grupi Live from Greece upozoravajući druge članove na nebezbednost ulica Soluna. "

- Htela bih da upozorim ljude da ne ostavljate automobile u Solunu u prodavnici Jumbo blizu auto puta i Lidla bez nadzora. Nama je ukraden auto sa sve stvarima u utorak na parkingu prodavnice Jumbo. Zvali smo policiju i prijavili, došli su ali još ništa od nekih informacija, takođe zvali smo ambasadu i konzulat, prijavili ali oni ništa nisu mogli da pomognu. Sreća što smo pasoše kod nas imali. U Srbiju smo došli sa kombi prevozom živi i zdravi koji smo našli na internetu. Sa nama su bila i deca. Izvinjavam se na dužini poruke, ali smatram da treba da budete upućeni - napisala je nesećna žena.

Njenu objavu podržali mnogi deleći slična iskustva iz Grčke.

- Pre neku godinu našim prijateljima su hteli da ukradu auto, ispred apartmana. Na svu sreću lopov je primećen, ali je pobegao. Prijavljeno policiji, rađen uvidja, znaju ko je po opisu i tu se priča završava. Bila je žena provalnik - napisao je jedan muškarac, dok je druga korisnica pokušala da nađe objašnjenje:

- Sada da vam ne stajemo na muku, i da se ne pravimo pametni, ali ako ste se vraćali kući i stali u Solun verovatno vam je auto bio pun stvari i to ih je privuklo. A još ako su lopovi stajali tu negde i kibicovali koga će da opljačkaju, vi ste bili, sa punim kolima, super meta... Objavite sliku auta, ili opišite, možda je negde ostavljen, i moguće je da ga neko vidi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija