• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B.S.

11.07.2023

14:33

Panda nove generacije iz Kragujevca u julu 2024?

Novak Djurović

Društvo

Panda nove generacije iz Kragujevca u julu 2024?

Podeli vest

Nova generacija Fijat Pande mogla bi da bude predstavljena u 11. jula sledeće godine, s obzirom da će se tada obležeiti 125. godišnjica italijanskog proizvođača automobila, navode mediji. Očekuje se da će se ovaj model praviti u Krgujevcu.

Italijanska kompanija je nedavno predstavila dva nova modela - 600 i Topolino, a iz Torina je stigla i najava premijere nove Pande, za koju se očekuje da će se proizvoditi u Kragujevcu. Sledeća generacija Fiat Pande debitovaće, po svemu sudeći, 11. jula 2024. To nije nasumičan datum, već datum kada Fiat proslavlja svoju 125. godišnjicu, pa je ovo dobra prilika da bude predstavljen novi model. Informacije o premijeri nove Pande objavio je prvi čovek Fijata Olivie Fransoa u intervjuu za Autocar. Očekuje se da će Fiat sa novom Pandom biti konkurentan sa modelom Dacia Sandero Stepway.

Šef italijanske kompanije je saopštio da će se raditi o globalnom modelu koji će dizajnerski biti sličan konceptu Ćentoventi. Očekuje se da će nova Fiat Panda nuditi hibridni i električni pogonski sistem. Dimenzijama bi bio sličan aktuelnoj Pandi, dakle kompaktni gradski model.

Podsetimo, dogovor o proizvodnji električnog auta u kragujevackoj fabrici postignut je u septembru prošle godine. Tada su šef "Stelantisa" (grupacija kojoj pripada i "Fijat) Karlos Tavares i predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisali ugovor o proizvodnji novog elektricnog vozila.

- Proizvodnjom električnih automobila i investicijom od 190 miliona evra za modernizaciju fabrike počinjemo novu eru ulaganja u našu zemlju i u budućnost. Mi smo dana potpisali dogovor o finansiranju električnog automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu. Ovo je veoma važno za našu zemlju, razvoj i napredak. Posle 2030. godine postojaće samo električni motori i postojaće samo te specijalne baterije. To su stvari koje za nas donose ogromne promene u ekonomiji, ali i ekologiji - rekao je tada Vučić. On je dodao da je ovo veoma bitna stvar i z razvoj Kragujevca, ali i čitave Srbije. 

Čelnici "Stelantisa" najavili su ranije modernizaciju fabrike i podizanje tehnološkog nivoa u cilju prilagodavanja za početak proizvodnje vozila na električni pogon.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija