• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

09.08.2023

00:56

I dalje nemamo informacije o njima... Oglasio se brat nestale Srpkinje u Grčkoj: Nisu se javili porodici

Pexels/Printscreen Tweet

Društvo

I dalje nemamo informacije o njima... Oglasio se brat nestale Srpkinje u Grčkoj: Nisu se javili porodici

Podeli vest

Povodom informacija da je nestala porodica iz Jagodine dobro i da je u Grčkoj, na društvenim mrežama osvanuo je post čoveka koji je pomagao porodici u potrazi za njima. Cipe Mile u svom postu je naveo da nije tačna informacija da su se javili i da su dobro, iako, kako je rekao "svi mi verujemo da će se to desiti u toku sutrašnjeg dana".

Takođe, brat nestale žene rekao je za Blic da se nisu javili porodici.

- Da ne bi bilo nagađanja u vezi sa nestalom porodicom iz Jagodine, evo jedinih proverenih informacija. Informacije su na osnovu razgovora sa graničnom policijom između Srbije i Makedonije, i Makedonije i Grčke. U 22:30 su izašli iz Srbije, a u 00:30 su napustili makedonsku teritoriju. Kontaktiran je srpski konzulat u Solunu i za sada nemaju informacije. Kontaktirao sam sve bolnice od granice na putu do Tasosa i za sada nijedna nema informacije o ovoj porodici - napisao je on u grupi Live from Greece. i dodao:

- Ono što se zna, jeste da su otišli na Tasos bez rezervisanog smeštaja što dosta otežava potragu. Javili smo grčkim lokalnim portalima sve informacije, objavili su ih i velike su šanse da vlasnici smeštaja vide njihove slike u lokalnim medijima i da ih prepoznaju ako su se negde smestili. Ostaje da se nadamo da su dobro i da su se negde smestili u toku jučerašnjeg dana, ali da nisu imali internet da se jave. Ja ću se i dalje truditi da nešto saznam što bi pomoglo da se ova agonija završi, agonija pre svega za njihove roditelje koji su već u očaju.

Blic je kontaktirao i brata nestale žene, nakon spekulacija da su se javili porodici. Kako je rekao u izjavi za Blic, oni se nisu javili porodici koja i dalje nema informacije o njima.

- Ovim putem bih sve zamolio da ne šire dezinformacije - rekao je on.

Foto: Facebook/Printscreen

 

Aleksandar Joksimović i Snežana Stamenković iz Jagodine su sa dve ćerkice krenuli u nedelju na Tasos i od tada im se gubi svaki trag.

Sestra nestalog Aleksandra se oglasila na grupi Grčka info, gde je objavila fotografije porodice za kojom se traga.

Kako je ranije navedeno u apelu na društvenim mrežama, roditelji ne mogu da stupe u kontakt sa njima.

- Od tada se ne može stupiti u kontakt sa njima. Prijavljeno je policiji, prešli su srpsku i makedonsku granicu, ušli u Grčku i od tada im se gubi svaki trag. Roditelji pokušavaju da stupe u kontakt sa njima, ali telefoni su ugašeni - navodi se u apelu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija