• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.08.2023

13:11

Država ispunila obećanje! Policija će obezbeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra

Zoran Sinko

Društvo

Država ispunila obećanje! Policija će obezbeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra

Podeli vest

Policija će obezbeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra, a policijski službenici će biti prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola, a kontrolisaće i regulisaće i bezbednost saobraćaja, saopšteno je nakon radnog sastanka koji su danas održali predstavnici Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno rade na analizi stanja bezbednosti, kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo.

Na sastanku je bilo reči i o projektu "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" koji će u osnovnim školama u predstojećoj školskoj godini zajedno realizovati Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Cilj projekta je podizanje svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanju različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanju strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanju saosećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanju znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Predstavnici Ministarstva prosvete zahvalili su Ministarstvu unutrašnjih poslova na saradnji i podršci u obezbeđivanju bezbednosti učenika i zaposlenih u školama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija