• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

27.09.2023

17:37

Hrabri Vranjanac prodaje pređene kilometre: Marko će trčati pustinjom da bi pomogao malom Maksimu!

S.T.

Društvo

Hrabri Vranjanac prodaje pređene kilometre: Marko će trčati pustinjom da bi pomogao malom Maksimu!

Podeli vest

Marko Nikolić, fitnes stručnjak i master profesor fizičkog vaspitanja i sporta, rođeni Vranjanac koji godinama živi i radi u Kuvajtu, najavio je novi izazov, a sve u cilju prikupljanja pomoći za lečenje Maksima Milenkovića. On će trčati 1.400 kilometara pustinjom Maroka da bi pomogao lečenje šestogodišnjeg Maksima iz Niša, koji boluje od specifične mutacije gena.

Nikolić planira da krene na put početkom decembra i da dnevno, ako mu uslovi dozvole, prelazi i do 100 kilometara.

- Postavim pred sebe izazov i animiram ljude, da šalju poruke i uplaćuju novac. Nedavno sam se popeo na vrh Kilimandžara da bih pomogao svojim sugrađankama iz Vranja da odu na lečenje - kaže Marko.

Foto: S.T.

 

On je još pre pet godina trčao hiljadu kilometara od Niša do Atine.

- Uz pomoć humanih ljudi sakupili smo oko 80.000 evra za lečenje devojčice Teodore iz Aleksinca - kaže Marko.

Plan ovog mladog sportiste je da u Maroku, za 15 do 20 dana pređe 1.400 kilometara sa dvojicom prijatelja, Markom Petrovićem i Dušanom Crnobrnjom koji će ga pratiti biciklima.

- Trčanje pustinjom Maroka je veliki izazov i niko to do sada nije uradio. Zamislite da trčite od sedamdeset do devedeset kilometara dnevno, a oko vas nema apsolutno ničega. Osim fizičke spremnosti potrebna je i posebna psihička priprema. Krenućemo od Dahle pustinjom do Marakeša. Ovaj svojevrsni izazov ću prenositi preko društvenih mreža i sve vreme apelovati na humane ljude da pomognu Maksimu - dodaje Marko.

Foto: S.T.

 

Kilometar je 6.600 dinara ili 33 SMS-a, a do cilja je potrebno 46.800 poslatih poruka da bi dečak iz Niša primio neophodnu gensku terapiju u Barseloni. Maksimu nedostaje 80.000 evra, da bi mogao da otputuje u Španiju i primi terapiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija