• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.10.2023

11:53

Budžetom za 2024. predviđena velika ulaganja: Za Ekspo 2027 biće izdvojeno više od 22 milijarde dinara

Informer

Društvo

Budžetom za 2024. predviđena velika ulaganja: Za Ekspo 2027 biće izdvojeno više od 22 milijarde dinara

Podeli vest

Pred poslanicima Skupštine Srbije će se uskoro naći predlog budzeta za 2024. godinu, a među planiranim investicijama je i ona za projekat Beograd Expo 2027.

Za ulaganje u ovaj veliki projekat namenjeno je 22,6 milijardi dinara za gradnju infarstrukture i građevinskih objekata.

Jedna od najvažnijih investicijia koja će biti realizovana u okviru ovog projekta je i Nacionalni stadion. Kako stoji u budžetu za narednu godinu, Ministarstvo finansija je za izgradnju Nacionalnog stadiona namenilo 13 milijardi dinara.

Foto: Ministarstvo finansija

 

 

Za ovu investiciju Predlogom zakona predviđeno je zaduživanje od 360 miliona evra za izgradnju urbane infrastrukture i nacionalnog stadiona, kao i pristupnih saobraćajnica, ali i 190 miliona evra zajma za izgradnju linijske infrastrukture.

Kada je u pitanju pruga od Zemuna do Nacionalnog stadiona, koja je takođe jedan od većih projekata u okviru manifestacije EKSPO 2027, budžetom je predviđeno 4,3 milijarde dinara.

Kako su ranije saopštili iz Vlade, Predlogom zakona o budžetu za 2024. godinu predviđeni su ukupni prihodi i primanja u državnoj kasi u iznosu od 2.040,9 milijardi dinara, što je za 136,9 milijardi dinara, odnosno 7,2 odsto više u odnosu na iznos prihoda predviđenim rebalansom budžeta za ovu godinu.

Foto: Vlada Srbije

 

 

- Predloženi budžet je razvojni, što podrazumeva nastavak visokih ulaganja u kapitalne investicije, izgradnje auto-puteva, brzih pruga, škola, bolnica, politike povećanja plata i penzija, kao i izgradnje zemlje i zaštite životnog standarda građana - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija