• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

04.11.2023

14:15

Potraga za mačkom od 1.000 evra i dalje traje! Neutešna vlasnica smršala 12 kilograma, ništa ne jede!

Privatna arhiva

Društvo

Potraga za mačkom od 1.000 evra i dalje traje! Neutešna vlasnica smršala 12 kilograma, ništa ne jede!

Podeli vest

Duže od mesec dana celo Pančevo traži Mazu, crno-belu macu koja je pobegla svojoj vlasnici. Ono što mnoge motiviše da mačku traže jeste nagrada koja je prvobitno bila 500, a sada je 1.000 evra.

Baš zbog te nagrade ljudi umeju da se našale kada neko po pančevačkim Fejsbuk grupama pita da li je neka slična mačka upravo Maza.

Tako je jedna korisnica Fejsbuka postavila fotografije slične crno-bele mačke i pitala "da li je to ona mačka što je svi traže". I zaista, mačka sa fotografija liči na Mazu, ali, kada se malo bolje zagledate, nema crnu šaru na bradi, već samo na nosu.

Mnogi su ovu objavu dočekali spremni za šalu.

"Ušla si u lovu", "Jeste, sad nagrada treba da se ispuni", "Ako kažeš lokaciju, eto tuče, kao u Lidlu. Ni govora gde se nalazi mačka, osim vlasnici", "Još malo farbe, doteraj da to bude kako treba", samo su neki od komentara ispod fotografija mačke.

Devojka koja je objavila fotografije naknadno je objasnila da je zvala vlasnicu i da to nije ta maca i rekla da se nada da će je pronaći, ali vlasnicu mačke Jelenu veoma su pogodili komentari podsmeha.

- Ovo je strašno kakve bljuvotine ja svaki dan čitam o sebi i čujem na ulici. Otkad mi je maca nestala smršala sam 12 kilograma, ništa ne jedem. I ne, niko je ne traži osim mene. Živim u malom stanu, nemam ni auto, šta koga briga za šta ću ja da nudim svoje pare? Je l' ja vas pitam sve na šta vi trošite i odakle vam - upitala je Mazina vlasnica Jelena koja svaki dan trpi šikaniranje na društvenim mrežama.

Jelena kaže da nema ideju gde bi mogla da bude Maza jer nikad nije odlazila niti pokušala na bilo koji način da pobegne.

- Veoma je plašljiva od ulaznih vrata ili komšijskih pasa ako zalaju u hodniku. Ja sam je našla na Zelenom vencu 2019. godine, neko ju je bacio sa njena tri mačeta. Njih sam udomila, a nju sterilisala, a od tada je u stanu. Nije imala kontakt sa spoljnom sredinom, jednom kad sam je ostavila na mesec dana kod prijateljice pošto sam morala na put, ona je sedela sve vreme sakrivena ispod komode, toliko je plašljiva - rekla je ranije Jelena.

Jelena je, kako je rekla, veliki ljubitelj životinja, ali Maza u njenom srcu zauzima posebno mesto. I sada je boli slika kada se seti kako je mačka izlegala te godine kada ju je pronašla, bila je zlostavljana i istraumirana.

- Sve su životinje drage ali Maza je posebna, ona ni bubu ne bi ubila, uvek je čekala sa strane da druge mačke jedu, pa bi onda onda poslednja jela. Najgore mi je što je ona kada sam je našla deifiitivno bila zlostavljana jer mi je trebalo godinu dana da je pripitomim ali i dalje je pokazivala znake istraumiranosti - pojasnila je.

Mnogi su se zapitali zbog čega Jelena nudi toliku brojku za macu koju je udomila sa ulice. Ipak, njena priča govori o tome da Maza nije samo kućni ljubimac. Ona je deo porodice i bez tog dela Jelena ne može da funkcioniše.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija