• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Kurir

09.11.2023

21:31

Bliži se poslednje izvlačenje "Uzmi račun i pobedi"! U igri trosoban i četvorosoban stan!

Printscreen/RTS

Društvo

Bliži se poslednje izvlačenje "Uzmi račun i pobedi"! U igri trosoban i četvorosoban stan!

Podeli vest

Poslednje izvlačenje u drugom krugu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" biće u subotu 11. novembra u 18 sati na Prvom programu RTS-a.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija broj punoletnih građana koji su se od početka godine okušali u trci za nagradne vredne 1,7 miliona evra u okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” prevazišao je brojku od milion, dok je putem mobilne aplikacije do sada skenirano i poslato gotovo 300 miliona fiskalnih računa.

- To je više nego dvostruko veći odziv nego prethodnih godina kada su građani slali račune u kovertama, a ovom uspehu doprinela je popularna mobilna aplikacija Poreske uprave koja je veoma jednostavna za korišćenje i omogućava lak i brz unos fiskalnih računa.

Foto: Printscreen/RTS

 

Do sad su stanovi otišli srećnim dobitnicima koji su svoje kupovine ostvarili u Lazarevcu, Šidu, Kragujevcu, Pančevu, Beogradu, Kikindi, Inđiji i Leskovcu, a najniži „srećni račun“ iznosio je svega 27,96 dinara. U čije ruke će otići glavna premija saznaćemo vrlo uskoro - navodi se u saopštenju Ministarstva finansija i dodaje:

- Poslednje, peto izvlačenje u drugom krugu zakazano je za subotu, 11. novembra 2023. godine od 18 časova na Radio-televiziji Srbije, kada će biti dodeljena dva stana u novobeogradskom naselju „Petica“ – trosoban od 75 metara kvadratnih, i četvorosoban od čak 99 metara kvadratnih. Skeniranje računa za nagradnu igru biće omogućeno do 12 časova istog dana, pa je važno da građani blagovremeno unesu sve svoje račune i da ne čekaju poslednji trenutak.

- Ostalo je još malo, ali dovoljno vremena da se u nagradnu igru uključe i svi punoletni građani Srbije koji do sad nisu okušali sreću u ovoj nagradnoj igri – potrebno je samo da preuzmete aplikaciju Uzmi račun i pobedi koja je dostupna potpuno besplatno na Google Play, Apple i Huawei prodavnicama, registrujete profil i skenirate najmanje jedan fiskalni račun - poručili su iz Ministarstva finansija.

Važno! Obratite pažnju

U igri mogu da učestvuju samo ispravni fiskalni računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji naše zemlje u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja. 

Osim za sebe – možete da otvorite profile i šaljete račune za još četiri člana vaše porodice ili kruga prijatelja. Vlada Republike Srbije kao organizator nagradne igre u saradnji s NALED-om zahvaljuje svim građanima na izuzetno velikom odzivu, pokazanoj odgovornosti i doprinosu koji daju borbi protiv sive ekonomije i boljoj naplati poreza iz kojih se finansiraju školstvo, zdravstvo, socijalna davanja, putevi i sve ono što čini jednu zemlju dobrim mestom za život.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Specijalci u punoj ratnoj opremi i bum! Ovako je uhapšen haker koji je pokušao da prevari organizatore igre "Uzmi račun i pobedi" (VIDEO)
Istraga u toku

Specijalci u punoj ratnoj opremi i bum! Ovako je uhapšen haker koji je pokušao da prevari organizatore igre "Uzmi račun i pobedi" (VIDEO)

D. M. (28) iz Beograda uhapšen je zbog računarske prevare u pokušaju jer je, u cilju povećanja šanse da bude izvučen kao dobitnik stana u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", napravio skriptu koja je automatski vršila izmene PFR brojeva fiskalnih računa i vremena njihovog izdavanja, a zatim i automatsko slanje tih računa ka aplikaciji navedene nagradne igre.

09.11.2023

15:11

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina
Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se i same na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su prale pare koje su njihovi muževi zaradili kriminalnim aktivnostima, a na do sada održanim suđenjima njih dve su iznosile odbranu i govorile o poreklu imovine koja je u njihovom vlasništvu.

02.05.2024

08:23

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija