• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.11.2023

15:10

Priključujemo Kruševac na autoput i počinjemo izgradnju još dve saobraćajnice - Vesić saopštio važne vesti

Pedja Milosavljević

Društvo

Priključujemo Kruševac na autoput i počinjemo izgradnju još dve saobraćajnice - Vesić saopštio važne vesti

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da se očekuje da će do kraja novembra biti završeno još deset kilometara Moravskog koridora odnosno deonica do Koševa čime će Kruševac biti priključen na autoput, a osim toga najavio je da će uskoro početi da se rade još jedna brza saobraćajnica i autoput

- Već u novembru počinjemo da radimo autoput Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, to je jedan deo kod Beograda odakle krećemo - rekao je Vesić gostujući na Pinku.

Osim toga, dodao je da počinje da se radi od Bačkog Brega prema Somboru pet kilometara brze saobraćajnice “Osmeh Vojvodine” koja povezuje Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Stari Bečej, Novi Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju.

- To su saobraćajnice koje počinjemo da radimo i veoma sam srećan i ponosan što imamo priliku da učestvujemo u istorijskom preokretu Srbije kada je u pitanju izgradnja infrastrukture jer politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića je da se država razvija kroz izgradnju infrastrukture - istakao je Vesić.

Dodao je da će ove godine, uz Šabac, i Kruševac kao veliki grad biti priključen na autoput, dok će sledeće godine na autoput biti priključeni Kraljevo, Požarevac i Loznica.

Takođe, ministar je podsetio da je u petak potpisao ugovor za izgradnju brze saobraćajnice Slepčević - Badovinci tako da ćemo, dodao je, imati još jednu vezu sa Republikom Srpskom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija