• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.11.2023

16:20

Mali: Sledeće godine nastavljamo sa nagradnom igrom "Uzmi račun i pobedi"! Potpisani ugovori sa dobitnicama stanova!

Ministarstvo finansija

Društvo

Mali: Sledeće godine nastavljamo sa nagradnom igrom "Uzmi račun i pobedi"! Potpisani ugovori sa dobitnicama stanova!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas ugovore sa dobitnicama dva stana u Beogradu, izvučenim u poslednjem, petom kolu drugog ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ i tom prilikom za narednu godinu najavio nastavak nagradne igre, koja ima veliku ulogu u suzbijanju sive ekonomije.

Ministar je potpisao ugovore sa Ivom Raičević iz Beograda, koja je osvojila trosoban stan na Novom Beogradu, u Bloku 63, i sa Mirjanom Marković Pašić iz Obrenovca, dobitnicom četvorosobnog stana, takođe na Novom Beogradu.

- Iva i Mirjana su od danas vlasnice stanova na Novom Beogradu, koje su osvojile u poslednjoj emisiji nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”! Nastavljamo sa nagradnom igrom na proleće sledeće godine, a do tada možete da skupljate fiskalne račune! Zajedno se borimo protiv sive ekonomije - napisao je ministar Siniša Mali na svom Fejsbuk profilu i čestitao njihovim porodicama na osvojenim nagradama i poželeo im puno lepih i srećnih trenutaka u novim stanovima.

Navodeći da je pristiglo 285 miliona računa, ministar Mali je istakao da su imale puno sreće jer su baš njihovi računi izvučeni.

- Uradili smo veliku stvar. Gradimo uređenu, lepšu, bolju Srbiju. Treba da se izborimo na pravi način sa sivom ekonomijom - rekao je Mali. 

On je još jednom uputio molbu svim građanima Srbije da bez obzira na nagradnu igru, svaki put kada su u prodavnici ili bilo gde drugde, uzmu fiskalni račun.

- Ako ih ne uzmemo, samo pojedinac koji vam nije izdao račun dobija, dok svi ostali gube. Od tih fiskalnih računa, tog dela poreza koji se sliva u budžet, gradimo škole, bolnice, vrtiće i auto–puteve, podižemo plate, penzije. U interesu svih nas je da nam zemlja bude još uređenija i da na pravi način pobedimo sivu ekonomiju - rekao je Mali.

Foto: Ministarstvo finansija

 

Podsećajući da je drugi ciklus nagradne igre završen, ministar je istakao da su u toku pripreme da se sledeće godine krene sa novom nagradnom igrom „Uzmi račun i pobedi“. 

- Hoću to već sada da najavim tako da građani nastave da skupljaju fiskalne račune, jer idemo sa još jednom nagradnom igrom naredne godine kako bi se zajedno izborili sa neizdavanjem fiskalnih računa i sivom ekonomijom - rekao je Mali.

Mirjana Marković Pašić kaže da su i dalje u šoku i da još uvek nisu dogovorili šta će sa dobijenim četvorosobnim stanom. 

- Živeli smo kao podstanari tako da je ovo nešto što nam je baš bilo potrebno. Ali, još uvek se ništa nismo dogovorili. Sreću je doneo račun od 929 dinara iz marta meseca, ali da ne zna šta smo tom prilikom kupili. Mi smo se baš potrudili. Svi smo bili uporni. Porodično smo slali račune. Poslali smo nekoliko desetina hiljada računa - kaže i dodaje da nekoliko dana pre izvlačenja dobila i posao kao pomoćni radnik u obdaništu.

Trosoban stan u Beogradu dobila je i Iva Raičević, i to zahvaljujući Skandinavki i računu od 140 dinara.

- Nisam gledala izvlačenje. Кada su me pozvali to je bio potpuni šok - rekla je Raičević i dodaje da je poslala par hiljada računa i da se još nisu slegli utisci, da su i dalje pod adrenalinom, kao i da još nisu odlučili da li će se preseliti u novi stan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija