• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.11.2023

18:10

Hoteli u Beogradu danima krcati... A tek će biti

Shutterstock, beta

Društvo

Hoteli u Beogradu danima krcati... A tek će biti

Podeli vest

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović izjavila je danas da su zahvaljujući sajmu vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ hoteli u Beogradu puni.

Labović je za Tanjug istakla da je značajno i to što događaju prisustvuje veliki broj stranih izlagača, kao i to što je Srbija ponovo predstavljena kao značajna učesnica u ukupnoj ponudi vina u svetu.

- Hoteli u Beogradu nisu puni ova četiri dana, već i u onih nekoliko dana pripreme. Vrlo visoko smo se pozicionirali u čitavoj Evropi kada je ovaj događaj u pitanju, što pokazuje i broj izlagača, ali i značaj i renomiranost ocenjivača koji su došli da ocene vina - rekla je Labović.

Dodala je da je jednako važno i to što je ovo dobra prilika da se vina Srbije još bolje pozicioniraju u svetu.

- Veliki broj profesionalnih kupaca je došao na ovaj događaj, što će, verujemo, rezultirati u još većem izvozu naših vina u čitav svet - navela je ona.

Labović se osvrnula i na predstojeću zimsku turističku sezonu i navela da je, sudeći po rezervacijama, popunjenost već prilično velika.

- Planinski centri su vrlo traženi u tom periodu i naravno za zimski raspust. Nadamo se da će ova zimska sezona biti dobra, da će biti dovoljno snega tako da potraje duže. Ono što je interesantno je i da su nam banje popunjene, naročito tokom novogodišnjih praznika, tako da zahvaljujući svemu tome, očekujemo da ovu godinu završimo vrlo uspešno kada je turizam u pitanju - podvukla je Labović.

Kada je reč o stranim turistima, Labović je navela da ih je najviše iz iz Rusije, zatim iz Turske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Kine, kao i iz Nemačke.

- Dosta se povećao broj turista iz Rumunije, iz Bugarske, tako da i dalje imamo šarolik dijapazon turista koji nam dolazi. Od ukupnog broja noćenja, nekih 44 odsto, su nam inostrani turisti, što je porast od 17 odsto u noćenjima u odnosu na prošlu godinu koja je bila rekordna godina za naš turizam - navela je Labović.  

Ona je dodala da inostrani turisti najčešće dolaze u Beograd i Novi Sad, na Zlatibor, Kopaonik, u Vrnjačku Banju, Niš i Kragujevac.  

- Sve češće se odlučuju i za boravak van gradova što nas jako raduje i to upravo i zahvaljujući sve boljim i kvalitetnim smeštajnim kapacitetima koje imamo - rekla je ona.  

Osvrnula se i na promotivnu kampanju događaja Expo 2027.  

- Nedavno smo imali nastup na sajmu turizma u Londonu gde je centralna poruka bila upravo da smo organizatori ovog Expo-a. Imamo više kampanja koje ćemo realizovati do samog događaja. Deo kampanja će biti usmeren izlagačima, odnosno zemljama koje treba da dođu i da se predstave na Expo-u, a drugi deo turistima, odnosno posetiocima - istakla je direktorka Turističke organizacije Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija