• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.11.2023

17:02

Parastos patrijarhu Irineju u hramu Svetog Save! Oglasio se i patrijarh Porfirije: Srce široko, da se ne mogu postaviti granice

TV Hram

Društvo

Parastos patrijarhu Irineju u hramu Svetog Save! Oglasio se i patrijarh Porfirije: Srce široko, da se ne mogu postaviti granice

Podeli vest

Na današnji dan pre tri godine upokojio se patrijarh srpski Irinej u vojnoj kovid bolnici "Karaburma" od posledica koronavirusa​​​​​!

Povodom tri godine od upokojenja patrijarha Irineja episkop remezijanski Stefan služio je svetu arhijerejsku liturgiju u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru, uz sasluženje sveštenstva i đakonstva i molitvenom prisustvu vernog naroda.

Posle svete liturgije, služen je parastos patrijarhu Irineju.

- Kada govorimo o patrijarhu Irineju, u njegovoj ličnosti najjasnije postaju reči Hristove: Po čemu će vas poznati svet da ste moji učenici - po tome što ljubite, što volite jedni druge. Ko je imao jedan jedini kontakt sa patrijarhom Irinejem, mogao je da vidi jednostavnost, spontanost, neposrednost, ali u isto vreme i srce široko, široko da se ne mogu postaviti granice - napisao je na društvenim mrežama patrijarh srpski Porfirije o blaženopočivšem Patrijarhu Irineju.

 

 

Prvi čovek SPC podsetio je da se danas navršava tri godine od kada je Patrijarh Irinej usnuo u Gospodu.

- Vječnaja pamjat i Carstvo Nebesko blaženopočivšem Patrijarhu srpskom Irineju! - napisao je poglavar Srpske pravoslavne crkve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17