• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.I.

26.11.2023

17:25

Hitno! Proglašena vanredna situacija u još jednom gradu

B.I.

Društvo

Hitno! Proglašena vanredna situacija u još jednom gradu

Podeli vest

Usled obilnih snežnih padavina i formiranja veoma visokog belog pokrivača na teritoriji opštine Nova Varoš, danas je proglašena vanredna situacija.

Sneg koji već dva dana bez prekida pada u novovaroškom kraju, najviše problema napravio je na elektromreži, pa su pojedina planinska sela već 48 sati bez struje.

- Sneg je padajući se ledio na žicama, kao i na granama drveća, pa su se stabla pod tolikim teretom izvaljivala i kidala mrežu i stubove. Brojna planinska sela su bez električne energije, pa je to i bio najveći razlog da na teritoriji naše opštine proglasimo vandrednu situaciju. - rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Foto: B.I.

 

Snega najviše ima u selima na obroncima Zlatara, Murtenice i Javora, poput Jasenova, Negbine, Ljepojevića, Drmanovića, Bele Reke, gde pokrivač dostiže visinu i preko pola metra. Još nije izvesno da li će sve seoske škole raditi sutra.

Magistralni put od Zlatibora ka Novoj Varoši i dalje ka graničnom prelazu Gostun je prohodan, a najkritičnije deonice su Borova Glava - Kokin Brod, kao i Nova Varoš - Bistrica.

Foto: B.I.

 

- Tokom jučešnjeg dana, kao i danas, čišćeni su seoski putevi po planinskim zaseocima. Trenutno radimo na prohodnosti svih puteva kroz brda i šume, kako bi ekipe Elektrodistribucije mogle da se probiju kroz smetove i otklone kvarove na elektromreži. - dodaje Vasiljević.
Sneg i večeras pada u novovaroškom kraju, pa se do jutra očekuju novi centimetri belog pokrivača.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija